Според данни, получени от Soylu, освен от KADES, силите за

...
Според данни, получени от Soylu, освен от KADES, силите за
Коментари Харесай

Турция: Над 3 млн. жени са свалили приложение за помощ при домашно насилие

Според данни, получени от Soylu, с изключение на от KADES, силите за сигурност са получили и към 279 000 сигнали от дами, призоваващи за помощ през тези три години. „ Също по този начин създадохме специфични бюра в полицейските ръководства във всички 81 провинции за битка с насилието против дами “, добави министърът.

Министърът на правораздаването Абдулхамит Гюл също взе присъединяване в конференцията„ Нашето министерство сътвори към 215 служби за следствие на домашно принуждение и убийства на дами “, акцентира той.

Просветният министър Махмут Йозер сподели: „ От 2014 година броят на студентките стартира да пораства, а от 2021 година той надмина броя на учениците от мъжки пол. "

Конференцията се организира в миг, когато страната беше шокирана от новината за „ инцидентно паднала жена “ от балкон.

Твърди се, че Седеф Нур Чаглар, 23-годишна, е „ паднала от балкона на апартамент на 7-ия етаж “ в северозападната провинция Коджаели. Студентката се бори за живота си в интензивно поделение на държавна болница.

Турските медии оповестяват, че тя и нейният другар са посетили къщата на другарка късно на 9 януари. В ранните часове на идващия ден „ внезапно “ двойката стартира да се кара.

„ Беше към 6 сутринта, когато тя скочи от балкона “, твърди нейният другар в първите си показания в полицията.

Текущото полицейско следствие ще обясни дали Чаглар е скочила или в действителност е била блъсната.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР