Според Bloomberg Казахстан се разглежда като алтернативен доставчик Някои източноевропейски

...
Според Bloomberg Казахстан се разглежда като алтернативен доставчик Някои източноевропейски
Коментари Харесай

Страните от Източна Европа търсят заместител на руския уран

Според Bloomberg Казахстан се преглежда като различен снабдител

Някои източноевропейски атомни електроцентрали търсят нови снабдители на уран, с цел да понижат зависимостта си от съветското нуклеарно гориво, оповестява Bloomberg.

Според Bloomberg някои атомни централи имат намерение да сключат нови контракти до 2025 година Казахстан се смята за различен снабдител, който създава към 40% от международния уран. Според Ержан Муканов, изпълнителен шеф на казахстанската държавна компания " Казатомпром ", геополитическата неустановеност трансформира потока от нуклеарно гориво, което кара някои производители да натрупат ресурси.

" Ние приготвяме запасите си за произвеждане, с цел да можем да отговорим на условията на пазара ", сподели той, като акцентира, че тази година Казахстан възнамерява да поддържа производството на гориво на равнище от 22 000 тона.

Съединени американски щати също имат намерение да понижат зависимостта си от съветския обогатен уран, само че съгласно Bloomberg това не може да ограничи бързия растеж на износа на нуклеарно гориво от Русия. Според прогнозите на Световната нуклеарна асоциация търсенето на уран в света ще нарасне с една трета до 2030 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР