Според бившия служебен министър на правосъдието Иван Демерджиев нападна главния

...
Според бившия служебен министър на правосъдието Иван Демерджиев нападна главния
Коментари Харесай

Бивш министър сипе люти обвинения по Гешев. Горил документи

Според някогашния длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев атакува основния прокурор Иван Гешев, като изсипа върху него редица обвинявания, поради които обвинител номер едно би трябвало да бъде отхвърлен от Висшия правосъден съвет (ВСС).

Има доста сигнали против Гешев. Например има подаден сигнал в Министерство на вътрешните работи, че той е унищожил документи по случая " КТБ ", разгласи Демерджиев пред Нова телевизия.

Той твърди, че документи, които са уличавали някои политици, са били изгорени персонално от основния прокурор. „ Това е станало до вилата му “, съответен бе някогашният министър.

Демерджиев разяснява и обстановката, обвързвана с бащата на Иван Гешев, който е придобил дял от избрана компания. “Не ставаше ясно основанието той да придобие 2% от това сдружение. Това е станало вследствие на подозрение, че Гешев е поел задължения към каузи ”, сподели той. Според него Гешев дължи пояснение на какви учредения татко му е придобил съответните проценти. " Надявам се и този сигнал да участва в тези, които министърът на правораздаването ще внесе ", добави Демерджиев.

„ Пленумът на Висш съдебен съвет би трябвало да прегледа предлагането за премахване на основния прокурор, в случай че такова бъде импортирано от министъра на правораздаването. Вярвам, че това ще стане. Горещо се надявам това да стане още идната седмица. Оттам нататък Пленумът е задължен да събере доказателства по отношение на изказванията за осъществени нарушавания или уронване на престижа на правосъдната власт. Част от тези учредения са даже неявяването на Гешев на съвещанието на Пленума и на Прокурорската гилдия ”, изясни още Иван Дерменджиев.

Той разяснява и призоваването на премиера Кирил Петков да даде показания за проблеми, които станаха публично притежание през медиите. „ Прокуратурата е длъжна да се самосезира, да ги ревизира и да уведоми обществото, в границите на няколко месеца, сподели госпожа Кьовеши. Това би трябвало да се случи. Вместо да направи това, прокуратурата чака министър-председателят да направи някакъв вид лично следствие и да ги уведоми. Това е неуместно. Ангажимент на прокуратурата е да проверява ”, съобщи Дерменджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР