Според бившия председател на парламента и лидер на БСП -

...
Според бившия председател на парламента и лидер на БСП -
Коментари Харесай

Миков: Ще излъчат кабинет след родилни мъки

Според някогашния ръководител на Народното събрание и водач на Българска социалистическа партия - Михаил Миков 49-ият парламент по-скоро ще излъчи постоянен кабинет, само че след „ родилни страдания ”. „ Представям си го с етикет „ експертно ”, „ национална отговорност ”, „ на спасението ”. Това ще бъде формулата, посредством която да се направи опит тези тежки думи и междуличностни връзки в последните година-две да бъдат позагърбени ”, съобщи той по Народоосвободителна въстаническа армия.

Миков разяснява съглашението сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ротационното председателство на Народното събрание и някои комисии в Народното събрание:

„ Беше наречено като джентълменско, аз считам, че става въпрос същинско съглашение сред еднородови, едновидови политически сили с идентични външнополитически и вътрешнополитически цели ”.  По думите му едно болшинство може да се назова и маскира всячески.

Според някогашния ръководител на Народно събрание няма „ надиграване ” сред президента Румен Радев и партиите. Миков уточни, че е обикновено консултациите да се организират по няколко дневно, а не по една.

„ Партиите не е нужно да се схващат с основния прокурор. Трябва да прокарват някаква ясна политика. Има риск тази фрустрация по тематиката с основния прокурор да докара до едно разминаване с разбирането за разделянето на управляващите. Все повече политици приказват за надзор. Абсурдно е да се управлява самостоятелна власт. Не съм виждал закона на Крум Зарков, само че мисля, че той е продължение на една линия, на една продължаваща война с основния прокурор. Тази фиксация кара доста хора да си мислят, че става въпрос за елементарна промяна на персонажите ”. Така някогашният водач на Българска социалистическа партия разяснява тематиката с възможното следствие на Иван Гешев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР