Според бившия посланик на Израел в САЩ, който е член

...
Според бившия посланик на Израел в САЩ, който е член
Коментари Харесай

Израелски министър: Ще превземем град Рафах, дори това да доведе ...

Според някогашния дипломат на Израел в Съединени американски щати, който е член на образувания от министър-председателя Бенямин Нетаняху военновременен кабинет, Рафах е " последният бастион " на радикалното формирование Хамас, като една четвърт от бойците на групировката са локализирани там.

 

Агенцията показва, че вероятностите израелски танкове и пехотинци да щурмуват Рафах безпокоят Вашингтон, като се има поради, че към момента няма показан проект за изселването на над един милион цивилни палестинци, които са намерили леговище в граничния град в хода на продължаващата пет месеца война.

Премиерът Нетаняху даде обещание да обезпечи на цивилното население евакуация и филантропична помощ. Тези ограничения би трябвало да бъдат разисквани в околните дни от високопоставени публични представители на Израел в Белия дом по избор на американския държавен глава Джо Байдън. Един от представителите на Израел ще бъде Дермер.

 

" Ние сме уверени, че можем да го създадем по сполучлив метод - освен от военна позиция, само че и в филантропичен аспект. А те (американците) не са толкоз уверени, че ние можем да го създадем ", означи министърът в подкаста на журналиста Дан Сийнър " Обадѝ ми се ", представен от Ройтерс.

Бившият израелски дипломат в Съединени американски щати добави, че Израел ще изслуша американските визии за Рафах, само че градът на границата на линията Газа с Египет ще бъде високомерен, без значение дали се стигне до съглашение сред съдружниците Съединени американски щати и Израел или не.

 

" Това ще се случи даже и по-късно Израел да остане да се бие самичък. Дори и целият свят, в това число и Съединени американски щати, да се обърне против Израел, ние ще се сражаваме до победа ", безапелационен бе Дермер, който се счита за един от най-приближените хора на Нетаняху.

 

Припомняме, че войната в линията Газа стартира на 7 октомври предходната година, когато Хамас извърши брутално нахлуване в Южен Израел, причинявайки гибелта на към 1200 души, по данни на Израел, множеството от които цивилни, и отвеждайки в линията Газа 253 заложници. Израел инициира ответна акция с въздушни удари и сухопътно нахлуване, като броят на палестинските жертви наближи 32 000.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР