Според бързо преброяване на гласовете от националния избирателен съвет на

...
Според бързо преброяване на гласовете от националния избирателен съвет на
Коментари Харесай

Президентът на Еквадор с лекота печели референдума за сигурността

Според бързо броене на гласовете от националния изборен съвет на Еквадор в неделя, президентът Даниел Нобоа е спечелил забележителна поддръжка на референдума за набор от ограничения за сигурност ,  предава " Ройтерс ".

Мерките за сигурност - в това число взаимни полицейско-военни патрули , изгонване на търсени нарушители и по-дълги присъди за тероризъм и убийства, наред с други закононарушения - имат за цел да се борят с възходящото принуждение.

Още до момента в който се организираше гласуването, управляващите оповестиха за гибелта на шеф на затвор в западната провинция Манаби, както и и хипотетичен опит за протест в затвор в провинция Лос Риос. Агенцията за затвори SNAI не даде детайлности за гибелта на режисьора Косме Дамян Паралес, само че сподели, че продължава да проверява случая.

" Защитихме страната, с ега имаме повече принадлежности за битка с престъпността и за връщане на мира в еквадорските фамилии ", написа Нобоа в Instagram.

Бързото броене на изборния съвет сподели сред 60% и 73% поддръжка за ограниченията, ориентирани към сигурността , в това число по-строг надзор върху оръжията в региони покрай пандизите, възбрана за условно освобождение за закононарушения като похищение или финансиране на тероризъм и други.

През последното десетилетие бандите за контрабанда на кокаин се разшириха във всяко кътче на Латинска Америка, трансформирайки в миналото спокойни народи като Еквадор в нови бойни полета, споделят чиновници по сигурността и дипломати.

През януари насилието в Еквадор притегли международното внимание, когато онлайн и десетки чиновници бяха взети за заложници.

Според бързо броене на гласовете от националния изборен съвет в неделя, гласоподавателите евентуално ще поддържат ограниченията , препоръчани от 36-годишния Нобоа на референдума с 11 въпроса.

Избирателният съвет на CNE на Еквадор сподели, че гласуването е било спокойно и макар че инсталирането на някои изборни секции е било възпрепятствано от мощни дъждове, проблемите са значително преодолени.
 Екадорците вземат решение на референдум новите ограничения за сигурност
Екадорците вземат решение на референдум новите ограничения за сигурност

След като наркомафията от началото на година води война с управляващите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР