Според анализи след преброяването на американското население около 11% от

...
Според анализи след преброяването на американското население около 11% от
Коментари Харесай

Ако не планирате да имате деца, вероятно живеете по чужд финансов план

Според разбори след преброяването на американското население към 11% от американците на възраст над 55 години нямат деца. Тенденцията е тяхната бройка да се усили. Същевременно към един на всеки петима възрастни споделя, че не желае деца, сочи изследване измежду поданици на Мичиган, извършено от откриватели от Мичиганския държавен университет. Тъй като щатът Мичиган като демография е сходен на Съединени американски щати като цяло, специалисти споделят, че това ги навежда на мисълта, че към 50-60 млн. американци нямат деца. В този случай милиони хора получават финансови препоръки, които не са подобаващи за техните потребности, написа CNBC.

Повечето финансови правила се отнасят за хора с деца, споделя Джей Зигмонт, квалифициран финансов плановик и създател на книгата Portraits of Childfree Wealth. Според него, в случай че не планираме деца, би трябвало да ги извадим от уравнението. Това кардиналго ще промени финансовия ни проект.

Какво споделя традицията?

Дългосрочното финансово обмисляне в обичайния му вид включва препоръки, които се въртят към основаването на нещо, което да се съобщи на идващото потомство, споделя Зигмонт. Това обаче не е от голяма важност за хората без деца.

Ако не спестявате пари за наследници, какво тъкмо вършиме? Ако към момента се стремите към обичайни финансови ориентири, като да вземем за пример пенсиониране на 65 години, може да следвате финансовия „ сюжет на живота “ на някой различен, който не съответствува с вашите цели, отбелязва Зигмонт. Той предлага три страгетии, които ще бъдат от изгода за хората без деца.

Първи приоритет - еластичност

Някои от клиентите на Зигмонт дълго време са живели на правилото - отсрочено финансово задоволство. За да ги измъкне от този капан, той им споделя непосредствено - Вижте, ще умрете с милиони в банката и това е неуспех. Други следват правилото - живей в този момент, вместо да спестяваш всичко. Идеята е да подобрите метода на живота си, само че и да бъдете виновни към бъдещето си.

Зигмонт поучава да не забравяте за спестяването. То ви разрешава да бъдете финансово постоянни през целия си живот.

Инвестирайте по противоположен ред

В класическия случай вложител ще ви посъветва да дадете приоритет на пенсионни сметки с данъчни облекчения. Те имат своите прерогативи, в случай че ще се възползвате от парите при постигане на възрастта на пенсиониране. Зигмонт предлага да допълните портфолиото си с финансови решения, които ви разрешават да имате достъп до пари в този момент. По този метод може да финансирате стила си на живот сега.

Планирайте дълготрайна грижа

Един от значимите въпроси пред хората, които нямат деца, е кой ще се грижи за тях, когато остареят.

Всяко семейство би дало отговор на този въпрос по друг метод, само че от позиция на финансовото обмисляне отговорът евентуално е „ Ще се грижа за себе си “, без значение дали имате деца, или не.

Според данни от преброяването на американското население през 2018 година едвам 1,5% от родителите са получили пари от другар или член на фамилията в границите на една година. За бездетните възрасти този индикатор е 2,5%. Затова Зигмонт предлага да планирате овреме грижата в преклонна възраст. По този метод ще успокоите мозъка си. Той предлага да изготвите проект за парцелите ви и да обмислите дали застраховката за дълготрайни грижи може да си коства да се купи още през 40-те ви години. В Съединени американски щати този вид застраховка е скъпа, само че носи облекчение на доста клиенти без деца.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР