Според анализатора Андрей Райчев появата на Румен Радев като политическа

...
Според анализатора Андрей Райчев появата на Румен Радев като политическа
Коментари Харесай

Политически анализатори: ПП-ДБ са започнали да се опияняват от властта

Според анализатора Андрей Райчев появяването на Румен Радев като политическа мощ може да спре партиите да отидат към избори.

„ Съвсем действителната заплаха за цялата структура е, че Радев може да оглави политически план ”, съобщи Райчев пред Нова тв.

Социалният антрополог Харалан Александров добави, че не е трябвало да се бърза с оставката на кабинета. „ Връщаме се в изходната точка на спора. Разговорът за прокуратурата е борба за властта. Нужно е единодушие за главните правила сред партиите, които следва да водят договаряния по сред си ”, сподели Александров.

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев добави, че ПП-ДБ са почнали да се опияняват от властта.

„ На тях им хареса да употребяват всички лостове на властта и това кореспондира напълно с Асен Василев. Докато Кирил Петков беше подложен на амбразурата, той обра и всички негативи с някои от своите изявления. Василев съумя да акумулира сериозна властова машина. Категорично ПП-ДБ не желаят да правят отстъпка от властовите позиции, които превзеха ”, сподели още Керемедчиев.

Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не може да се допусне Русия да завоюва войната, което значи консолидация на всички страни, разяснява Велизар Шаламанов, някогашен министър на защитата.

По думите му сигналите за политическата обстановка в България демонстрират, че предстоят съществени договаряния и двете страни в тях желаят да заемат по-сериозни позиции.

„ Важно и незабавно е да има Министерски съвет, тъй като единствено при съществуване на Министерски съвет ще има парламент, който може да реши въпроса с регулаторите и правосъдната система. Първият въпрос, който би трябвало да бъде решен, е, по какъв начин ще наподобява Министерски съвет ”, посочи той.

По думите му преди подаването на оставката държавното управление е трябвало да направи обществен доклад точка по точка, за това, какво е изпълнено.

Според Шаламанов позициите на ГЕРБ се ускоряват и ПП-ДБ би трябвало по-сериозно да се концентрират върху договарянията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР