Според анализ на The Washington Post израелските танкове, които се

...
Според анализ на The Washington Post израелските танкове, които се
Коментари Харесай

The Washington Post: Израелските танкове пред Газа вероятно са оборудвани с антидронови клетки

Според разбор на The Washington Post израелските танкове, които се струпват край Газа преди възможна сухопътна инвазия, са оборудвани с антидронови " кафези ", сходни на тези, употребявани по време на войната в Русия и Украйна.

WP показа фотоси, показващи израелски транспортни средства с модифицирани покрития, чиято цел е да предпазят бойците вътре от възможни експлозиви, пуснати от дронове.

" Моето съмнение е, че нападенията на Хамас са дали подтик на Израел да конфигурира клетките по-широко ", съобщи Марк Канчън, старши консултант в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания. " Вероятно това е било нещо, за което са мислили и преди, защото всички следят деликатно войната в Украйна ".

" Интересен въпрос е дали тези структури ще станат стандарт за бронираните транспортни средства в спора ", съобщи Канчън. " Съединените щати не са оборудвали танковете си с кафези, само че това може би е урок, който армиите би трябвало да научат по сложния метод. "

Видеоматериали от нападенията на Хамас на 7 октомври демонстрираха по какъв начин терористичната формация употребява безпилотни самолети, с цел да хвърля експлозиви върху израелски информационни уреди, което спомогна за попречване на бързата реакция на ЦАХАЛ.

Безпилотните самолети, които наподобява са търговски дронове, елементарно налични за закупуване, провокират опасения, че този относително елементарен способ на нахлуване може да бъде общопризнат от други размирен групи по света.

Липсата на реакция от страна на израелските сили за сигурност разреши на терористите от Хамас да обхванат в няколко погранични общини в Газа и в бази на армията на ЦАХАЛ, убивайки над 1400 души.

През септември т.г. Украйна разгласи желанията си да похарчи над 1 милиарда $ за своите безпилотни летателни апарати, защото се стреми да отблъсне нашествието на Русия, която боксува от доста време. Съобщава се също, че Украйна е употребила безпилотни самолети, с цел да нападна силите на Вагнер в Африка.

 

Инфо: БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР