Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада (СЕТА)

...
Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада (СЕТА)
Коментари Харесай

От днес СЕТА влиза в сила

Споразумението за свободна търговия сред Европейския съюз и Канада (СЕТА) влиза в действие през днешния ден.

Документът беше утвърден от страните членки в границите на Европейския съвет и гласуван от Европейския парламент. Той ще влезе в действие дефинитивно след утвърждението му от парламентите на всички страни от общността.

Пред БНР зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис дефинира съглашението като "крайъгълен камък " в комерсиалната политика на Европейски Съюз.

Споразумението ще докара до отпадане на 98% от цените, които в този момент бизнесът заплаща в процеса на вноса и износа сред Европейски Съюз и Канада. Освен това компании от Европейски Съюз ще могат да аплайват за контракти с публично финансиране в Канада. Очаква се и по-значима част от добитите в Европейски Съюз квалификации да бъдат признавани и в северноамериканската страна.

СЕТА ще разреши на компаниите да си спестят 590 милиона евро от мита. Особено огромна изгода ще имат по-малките сдружения, те ще икономисват време и пари като заобикалят дублиращите се условия за изпитване на продуктите, дългите митнически процедури и скъпоструващите правни разходи, напомня Българска национална телевизия.

Българското държавно управление поддържа съглашението, като основен миг е задължението на Канада да отстрани визовия режим за български жители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР