Споразумението за 3-годишен експериментален период (2019-2021), в който МЛБ има

...
Споразумението за 3-годишен експериментален период (2019-2021), в който МЛБ има
Коментари Харесай

МЛБ изпробва... кражба на първа база в Атлантическата лига

Споразумението за 3-годишен пробен интервал (2019-2021), в който МЛБ има право да тества нови правила на бейзбола в мачовете от самостоятелната Атлантическа лига на Съединени американски щати (ALPB), е на път дефинитивно да разклати фундаментите на обичаната игра на Америка. Най-новата концепция на новаторите от Мейджър лийг е... кражба на първа база.

Радикалната оригиналност ще бъде тествана през втората половина от сегашния сезон в ALPB. Правилото планува батерът да може да тича към първа при " всяка топка, която не е уловена от кетчера във въздуха ", без значение какво е питчерското преброяване. В класическия бейзбол батерите имат право да потеглят към базата, без да са блъснали топката или да са получили разходка, единствено при изтърван трети страйк. В новата обстановка това ще може да става при всеки паст бол или уайлд пич.

Baseball's Guinea Pig League Is Going To Experiment With Batters Stealing First Basehttps://t.co/MIM2aJMCfv pic.twitter.com/JBnjvUbjd2
— Barstool Sports (@barstoolsports) July 10, 2019
Едно от най-дългоочакваните нововъведения – компютърната страйкова зона, беше приложено за първи път нощес в Мача на звездите на Атлантическата лига. Честта да стане първият формален роботизиран арбитър в бейзбола се падна на Брайън Дебраувере, който застана зад хоума в шоуто сред селекциите на дивизия " Фрийдъм " и дивизия " Либърти ", оборудван със слушалка и iPhone за директна връзка с радарната система TrackMan, отчитаща " страйк " и " бол ".

" Докато не можем да се доверим 100% на тази система, аз би трябвало да бъда там – показа Дебраувере. – Защото в случай че по някаква причина тя не регистрира мятане или пък реши, че топка, която е тупнала на половин метър пред хоума, а след това е предходна през зоната, е страйк, аз би трябвало да поправям това. Към този миг за мен нищо не се е трансформирало. Мога да послушам компютъра за някой бол или страйк, само че всичко друго си е както преди. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР