Споразумение за приятелство и сътрудничество са подписали в края на

...
Споразумение за приятелство и сътрудничество са подписали в края на
Коментари Харесай

Белене и руският Обнинск се побратимиха

Споразумение за другарство и съдействие са подписали в края на предходната седмица кметът на община Белене Милен Дулев и кметът на съветския град Обнинск Владислав Шапша. То планува двата новопобратимени града да развиват контакти в търговията, науката, технологиите, културата, туризма и други, заяви на своята Фейсбук страница локалната коалиция „ Бъдеще за община Белене “.

За подписването на приятелското съглашение интензивно е съдействал консулът на Русия в Русе Андрей Громов. В крайдунавския град е гостувала делегация, водена от Владислав Шапша. В нея са взели участие предприемачи от Обнинск, Андрей Громов и представители Руския културно-информационен център в София.
Обнинск е седмият побратимен на Белене град. В него е Държавният физико-енергетически институт на Русия - основател на първата в света атомна електрическа централа. Цялата история на града е обвързвана с атомната енергетика, разясняват от беленската общинска администрация.
Владислав Шапша е разказал пред българските си домакини, че Обнинск през последните 10 години  се развива с бързи темпове. Има 20 учебни заведения, пет от които спортни. В града се развиват спортове като плуване, плажен волейбол, спортна гимнастика, бойни изкуства, футбол и други. В града се намират 10 научни института, от тях три държавни научни центрове. В Обнинск е ситуиран и основният център в Русия по онкология.
„ Убеден съм, че това побратимяване е още една опция за насърчаване на капацитета и на нашия град, и на град Обнинск “, е споделил на церемонията по подписването беленският кмет Милен Дулев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР