Споразумение, направено в последния момент, спаси от смъртна присъда убиец

...
Споразумение, направено в последния момент, спаси от смъртна присъда убиец
Коментари Харесай

100 камили спасиха мъж от смъртна присъда

Споразумение, направено в последния миг, избави от смъртна присъда палач в самопровъзгласилата се африканска република Сомалиленд, оповестиха западни издания, представени от novini.bg.

Мъжът, чиято идентичност не се загатва, е трябвало да бъде екзекутиран дружно с още четирима наказани в региона Мадхеера, североизточно от Харгезия, столицата на непризнатата страна.

Секунди преди да стартира разстрела, старейшини от фамилиите на килъра и жертвата идват на място и отвързват наказания от стълба, където е очаквал участта си. Останалите нарушители, които са открити за отговорни по разнообразни обвинявания в ликвидиране, били разстреляни на място.

Намесите в последната минута по време на изтезания не са необикновени за сомалийското общество.

Според локалната " обичайната " правосъдна система компенсацията за ликвидиране на човек е 100 камили, само че към този момент се употребяват и пари заради спад през последните години в популацията на надълбоко ценените от сомалийците животни.

Тя работи паралелно с формален правосъден развой, който я добавя или от време на време изцяло я замества

Това обаче се подлага на критика, тъй като значи, че хората от богати фамилии могат да купят свободата си, до момента в който бедните не могат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР