Спорът около ареста на британския посланик в Техеран ескалира, след

...
Спорът около ареста на британския посланик в Техеран ескалира, след
Коментари Харесай

Лондон извика иранския посланик по повод ареста на британския посланик в Техеран

Спорът към ареста на английския дипломат в Техеран ескалира, откакто английското държавно управление извика в понеделник иранския дипломат.

Говорител на " Даунинг стрийт " 10, циитран от английската организация Прес асосиейшън, съобщи, че карцерът е " неприемливо нарушаване на Виенската спогодба и то би трябвало да бъде разследвано ". По думите му Обединеното кралство желае да получи цялостни гаранции от иранското държавно управление, че това " в никакъв случай повече няма да се повтори ".

В неделя иранското външно министерство извика английския дипломат Боб Макеър и го упрекна, че предходната вечер е участвал на " противозаконна проява " в Техеран. Дипломатът изясни, че предполагал, че участва на възпоменателна демонстрация за 176-те починали в сваления от иранската Противовъздушна отбрана аероплан край Техеран.

Макеър твърди, че е напуснал проявата незабавно откакто тя прераснала в митинг, само че за малко е бил задържан, съобщи ДПА.

Иранското външно министерство акцентира, че английският дипломат е освободен скоро откакто е открито кой в действителност е той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР