Спорът между лидерите на Израел и САЩ се задълбочава, след

...
Спорът между лидерите на Израел и САЩ се задълбочава, след
Коментари Харесай

Спорът между Нетаняху и Байдън за „прекосяване на червената линия“ се задълбочава

Спорът сред водачите на Израел и Съединени американски щати се задълбочава, откакто Джо Байдън дефинира възможна атака против град Рафа в Южна Газа като " алена линия ", а Бенямин Нетаняху загатна, че е подготвен да я прекоси.В изявление за Politico той разяснява, че американският президент " бърка " и за думите, че Нетаняху повече вреди на страната си, в сравнение с ѝ оказва помощ. Преди дни Байдън предизвести и че министър председателят на еврейската страна би трябвало да направи повече за филантропичните доставки в Газа.А политическият водач на Хамас упрекна Израел за неналичието на помирение преди Рамадан, както се очакваше.
До момента врагът заобикаля да дава ясни гаранции и задължения, изключително за прекратяването на огъня, което значи преустановяване на нападателната война в линията Газа.
Исмаил Хания, политически водач на Хамас

Палестинците са в очакване на първия транспортен съд с филантропична помощ по морския кулоар от Кипър, основан от Англия, Европейски Съюз, Обединените арабски емирства и Съединените щати. Освен това от Вашингтон построяват краткотраен пристан за доставките.В линията Газа означават началото на най-свещения месец за исляма на фона на продължаващите израелски удари.
Атмосферата е тъжна. Кара те да плачеш. Няма наслада в очите на никого. Всичко наподобява тъжно. Цените се повишават.
Сабах ал-Хенди, разселена от Хан Юнис

Според палестинските управляващи над 10 души са починали, а десетки са били ранени при интервенция в град Газа през днешния ден. Съобщава се, че множеството жертви са дами и деца.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР