Спорадична стрелба в Северна Сирия след обявеното прекратяване на огъня.

...
Спорадична стрелба в Северна Сирия след обявеното прекратяване на огъня.
Коментари Харесай

Обстановката в Северна Сирия е предпазливо спокойна

Спорадична пукотевица в Северна Сирия след оповестеното преустановяване на огъня. Турция се съгласи с настояването на Вашингтон да приключи интервенцията " Извор на мира " за 5 дни, до момента в който кюрдските сили изоставен региона.

С прекратяването на огъня, в граничния град Рас ал Айн оръжията не заглъхнаха. От Сирийския център за наблюдаване на човешките права оповестиха, че там се водят спорадични боеве, а ситуацията в другите селища дефинираха като " внимателно спокойна ".

Турският президент отхвърли да се нарушава примирието и предизвести, че в случай че до вторник кюрдските сили не се изтеглят от региона, Турция ще възобнови интервенцията.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Ако с приключването на 120-те часа обещанията не бъдат спазени, нашата интервенция " Извор на мира " ще продължи и то с доста по-голяма скорост отпреди.
Кюрдските сили се съгласиха с прекратяването на огъня, само че единствено за зоната сред градовете Рас ал Айн и Тел Абияд, където през последните дни се водиха тежки боеве.

Американският президент приветства прекратяването на огъня в Северна Сирия. Доналд Тръмп съпостави спора сред Турция и кюрдските сили с детска игра.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Като две деца са, от време на време би трябвало да ги оставиш да се сбият, а по-късно да ги разделиш.
След дипломатическата победа в Анкара американският вицепрезидент Майк Пенс се върна в родината си. А държавният секретар Майк Помпео дойде в Ерусалим за среща с изралеския министър председател Бенямин Нетаняху.

От Организация на обединените нации оповестиха, че през първите седем дни на интервенция " Извор на мира " към 160 хиляди души са били принудени да изоставен домовете си. Голяма част от тях са минали на иракска територия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР