Спор пред паметника на Съветската армия. Снимка: Мая Манолова В продължение

...
Спор пред паметника на Съветската армия. Снимка: Мая Манолова
В продължение
Коментари Харесай

Манолова за скелето около паметника на Съветската армия: Незаконно е

Спор пред паметника на Съветската войска. Снимка: Мая Манолова

В продължение на над 2 часа чиновници на регионалната администрация в София спореха със бранителите на паметника на Съветската войска в София за правото им да изградят скеле към монумента.

От регионалната администрация и полицейските чиновници, които бяха на място, не съумяха да показват заповед , съгласно която да стартират процедурата по проучване и унищожаване на паметника макар настояването на протестиращите, което докара до обвинявания в безчинство и нарушение на закона от страна на Мая Манолова от „ Левицата! “ , която започва наблюдението в отбрана на паметника преди 38 дни. Тя се обърна към представители на регионалната администрация и Министерство на вътрешните работи с думите:

„ В момента Вие правите самоуправни дейности, противозаконни дейности. Не може да се разбутва митинг, който е позволен без да се покаже надлежна заповед. Живеем в правова страна въпреки че правото го съставляват Христо Иванов, Кирил Петков и Делян Пеевски, само че към момента сме правова страна.

Управляващата коалиция, чийто представител е регионалният шеф, правят самоуправни дейности. Приказките за правосъдна промяна, за господство на правото, за правова страна е прахуляк в очите на хората. Даже в паметното за дях деяние по събарянето на паметника на руската войска не са издали един подобаващ юридически документ. Защото заповедта на основния проектант, която и ние апелираме, съдът я разгласи за оскъдна. Едно правно нищо. “

Протестиращите образуваха жива верига на входа на огражденията, с които е обкръжен паметника на руската войска, което накара органите на реда още веднъж без да показват позволение да отворят различен вход към паметника, с цел да влезе техниката за създаване на скелето. Това докара до известни конфликти с протестиращите , които се оказаха обградени и арестувани от кордон от служители на реда, които не им позволяваха да изоставен полицейския кордон.

Впоследствие полицията арестува най-малко един от участниците в митинга поради опити да попречи на слагането на скелето зад огражденията, където бяха влезнали няколко депутати и жители.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР