Сполред опозицията от ГЕРБ-СДС и ДПС искат да махнат настоящия

...
Сполред опозицията от ГЕРБ-СДС и ДПС искат да махнат настоящия
Коментари Харесай

Натискат ли ГЕРБ и там да сложат техен човек? Шефът на НЗОК подад...

Сполред опозицията от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи желаят да махнат сегашния началник на касата, с цел да сложат собствен човек на поста. 

 

Сутринта шефът на Здравната каса Станимир Михайлов бе подал молба да бъде освободен от поста, стана ясно от думите на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. 

 

Оставката му влезе в дневния ред на депутатите, признато със 122 гласа " за " от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ". ПП-ДБ и Българска социалистическа партия се въздържаха.

Желязкон предложи на депутатите точката с оставката му да бъде първа за деня. Това провокира бурна реакция от парламентарните групи и най-много в ПП-ДБ, които мотивираха реакцията си с това, че Здравната каса ще остане без шеф. 

 

Михайлов бе определен отпред на здравната каса на 29 юли с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Той бе номинация на ПП-ДБ. През ноември пък бе определен заместникът му проф. Момчил Мавров по предложение на ГЕРБ, само че след кавги в сглобката и без поддръжката на ПП-ДБ.  Ден по-късно двамата подадоха оставките си, които обаче не бяха признати от Народното събрание.

 

Предложението за гласоподаване на оставката през днешния ден предизвика остра дискусия между парламентарните групи.

" Вие променихте този закон, считахте, че ще ви минат всичките назначения. Неможачи. Ние като съпротива имаме точни и ясни правила. Вие даже нямате представители кои са ви назначенията. Всички страдаме за това, какви са ви решенията ", разгласи Цончо Ганев от парламентарната естрада. 

" Ние бяхме твърдо срещу още при назначението на този шеф. Вие направихте по този начин, че да си назначите свои хора на тази позиция ", обясни Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ. 

 

" Какво се случва сега? След поправките в конституцията има експлицитен текст, че служебното държавно управление се занимава категорично с изборите. Тази зала погазва нейната философия. Освен нас, всички погазваме тази философия. Аватарите на Волен Сидеров оказват помощ с решенията на ГЕРБ негласувайки. " Възраждане " са си такива ", сподели Явор Божанков от ПП-ДБ.

" Във всеки един миг партия " Възраждане " са на каишка на Бойко Борисов. Те приказват за пудели, само че са най-големите пудели в залата.

 

Действат дружно с чалгата на политиката ", възмути се Искрен Митев от ПП-ДБ. 

 

И тъкмо в разгара на тази остра дискясия, в 10.20депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов  обяви, че в 10.00 часа тази сутрин Станимир Михайлов е подал в Народното събрание отдръпване на оставката си като началник на НЗОК.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР