Спокойно е преминала нощта за пострадалите мигранти, настанени в УМБАЛСМ

...
Спокойно е преминала нощта за пострадалите мигранти, настанени в УМБАЛСМ
Коментари Харесай

8 са вече задържаните по случая с камиона с 18 мъртви мигранти

Спокойно е минала нощта за потърпевшите мигранти, настанени в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ". Те имат увреждане на мускулатурата заради дълготрайно обездвижване, оповестиха от незабавната болница. Двама мъже не престават под интензивно 24-часово наблюдаване и лекуване.

Останалите четирима мъже и едно малолетно момче са настанени в токсикологията на " Пирогов ". Дежурният доктор оповестява за възстановяване на общото им положение.

Нова телевизия осведоми, че са продължиоли цяла нощ следствените дейности и огледите в региона край село Локорско, където беше открит зарязан камион с 52 мигранти, 18 от които са мъртви, а останалите са приети в болница в лечебни заведение в София. Пътят към камиона е останал затворен цяла нощ.

Средната възраст на мигрантите е 20 години. Мъжете са били скрити зад дървени плоскости. В опитите си да излязат, някои от тях са раздрали ръцете си. Камионът е бил зарязан повече от 24 часа преди да бъде открит. Сигнал са подавали локални поданици, видели част от мигрантите.

БНР оповестява, че полиция и следователи са претърсвали във връзка със случая адреси в цялата страна през нощта . Очаква се през днешния ден интензивните дейности по разследването да продължат.
 18 мигранти се задушиха в камион в Софийско, 34 други са в лечебни заведения Обновена
18 мигранти се задушиха в камион в Софийско, 34 други са в лечебни заведения

Петима са арестувани по случая

Според bTV оживелите мигранти са разпознали двама от петимата арестувани през вчерашния ден по случая, единият от които е притежателят на изоставения камион.

По-късно медията осведоми, че са задържани още трима души.  Петима от общо арестуваните 8 души са от Бургаско. За момента те са с в ареста за 24 часа. Изяснява се ролята на всеки от тях в случилото се. Петимата са разпитвани през нощта в полицията. Те са от Бургас, Карнобат и Каблешково.

Задържаният през вчерашния ден притежателят на камиона бил негов собственик единствено официално, като се ревизира се кой реално се е разпореждал с транспортното средство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР