Спокойна обстановка в някои от асеновградските села отчитат мобилни полицейски

...
Спокойна обстановка в някои от асеновградските села отчитат мобилни полицейски
Коментари Харесай

Незаконна сеч и кражби – сред най-честите проблеми по селата в Асеновградско

Спокойна конюнктура в някои от асеновградските села регистрират мобилни полицейски екипи от ОД на МВР-Пловдив, оповестиха за Actualno.com от пресцентъра на дирекцията. Полицаи от Районното ръководство в Асеновград посещават по график ежемесечно разнообразни дребни и отдалечени обитаеми места в общината и района.
Последните визити на мобилните екипи се организираха измежду поданици на Горнослав, Жълт камък, Новаково, Лясково, Яврово, Добралък и други села. С цел възстановяване на организацията при документиране на състоялите се визити бе разпоредено от основния секретар на Министерство на вътрешните работи - основен комисар Младен Маринов - при срещите с жители в дребните обитаеми места, в които липсва непрекъснато полицейско наличие, да се попълнят осведомителни карти от мобилните екипи, осъществяващи проведения банкет.
За интервал от няколко седмици в ОД на МВР–Пловдив са постъпили общо 51 такива карти, в множеството от които е отразено, че ситуацията е спокойна и няма основни проблеми. Посочени са общо четири проблематични тематики, които тормозят хората. Такива са обири на селскостопанска продукция, противозаконна сеч на дърва, липса на отвесна сигнализация и хоризонтална пътна маркировка. В срещите вземат участие чиновници от отделите „ Криминална полиция “ и „ Охранителна полиция “.
Мобилните екипи се срещат и с представители на кметствата. Заедно с тях разискват наболели проблеми на локално равнище. Срещат се и с поданици, които да споделят проблеми или да подадат тъжби. Осъществяват предпазен обход в региона на посетените села. Освен това, полицейските чиновници, дружно с кметовете посещават определени на случаен принцип жилища на жители, както и месните магазини или питейни заведения. Там служителите на реда беседват със притежателите, като разискват за съществуващи проблеми, касаещи жителите на съответното малко или отдалечено обитаемо място.
Във връзка с реализиране на надзор върху инфраструктурата в същите зони, мобилните екипи наблюдават и за нередности и нарушавания по платната на пътя, маркировката и знаковото стопанство, за известяван на съответните отговорници (стопани) на пътната мрежа. Осъществява се и контакт с едрите аграрни производители в другите региони, за осъществяване на инспекция на притежаваната от тях селскостопанска техника.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР