Спокойна е обстановката по границата с Република Северна Македония към

...
Спокойна е обстановката по границата с Република Северна Македония към
Коментари Харесай

Овладени са пожарите в Югозападна България

Спокойна е ситуацията по границата с Република Северна Македония към обяд на 6 август, заяви Българска национална телевизия.

Пожарът сред Пехчево и Делчево, към този момент е на безвредно разстояние от границата с България . Няма заплаха за жителите на планински села от общините Благоевград и Симитли, по информация на регионалния шеф Николай Шушков.

Овладян е пожарът сред селата Петрово и Голешово в община Сандански, където починаха двама горски чиновници. Там са и десетки пожарникари, горски и доброволци, които ще останат там до цялостното му потушаване.

" Възстановено е електро зареждането на село Голешево , мобилната станция на един от мобилните оператори към този момент действа, тъй че вървим към дефинитивно възобновяване на естествения темп на живот в района ", съобщи кметът на община Сандански Атанас Стоянов пред публичната телевизия.

Пожарът спря, само че към момента има тлеещи дънери, сподели командирът на Бригадно командване Благоевград полковник Митко Балтов . Очаква се пожарникари и военнослужещи да минат и ще доизгасят, и ще следим просто да не стане както през вчерашния ден , сподели той

По-рано денем в Симитли и Благоевград заваля временен дъжд, който спря. Хората се надяват на дъжда да спре тлеещите въглени от огъня.

Междувременно от Министерството на защитата осведомиха, че военнослужещи от Сухопътните войски не престават да оказват помощ при гасенето на пожари в разнообразни райони на страната.

Двадесет и двама военнослужещи от 61-а механизирана бригада-Карлово не престават да оказват помощ за попречване на възобновяването на огъня в региона на зародилия на 4 август пожар край село Старосел, община Хисаря.

Военните са на място от 6.50 ч. сутринта в региона сред селата Старосел и Кръстевич. Действията на военнослужещите са ориентирани главно към наблюдаване на региона, потушаване на тлеещи огнища и пробутване на просеки . Ръководител на формированието е старши лейтенант Станимир Караджов .

Втори ден двадесет и шест военнослужещи от състава на Бригадното командване - Благоевград, с началник майор Борислав Войнов , също оказват помощ при гасенето на огромния горски пожар край село Петрово, община Сандански.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР