СподелиЗадържаният за шпионаж в полза на Русия служител на ГДБОП

...
СподелиЗадържаният за шпионаж в полза на Русия служител на ГДБОП
Коментари Харесай

Антимафиотът, арестуван за шпионаж, е и университетски преподавател

Сподели
Задържаният за шпионаж в интерес на Русия чиновник на ГДБОП Георги Караколев е и академични предподавател. Той бе задържан тази заран. 

При акцията е арестуван и чиновник на ДАНС. Двамата помагали на някогашен чиновник на съветското посолство, разгласен за личност нон грата. Давали му служебна информация.

Караколев е изнасял информация за следствия против съветски компании, написа “24 часа “.

Той е дълготраен чиновник на Министерство на вътрешните работи. Работи по линия на интернационалното съдействие, откъдето минава доста информация с непознати партньорски служби. От 2 години насам доста съветски компании са под наказания, а множеството се пробват да ги заобикалят.

Караколев е работил в няколко отдела на ГДБОП, измежду които „ Трансгранична проведена престъпност “ и „ Трафик на хора “. Докато бил в Дирекция „ Международно оперативно съдействие “, се почерпил. Затова бил намален и пратен в аналитичния отдел на ГДБОП. Преди това е ходил и на задача в чужбина.

Арестът на Караколев и служителя на ДАНС е резултат на взаимни дейности на Държавната организация „ Национална сигурност “, ГДБОП, Софийската градска прокуратура и Дирекция „ Вътрешна сигурност “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР