СподелиВръщане на санитарно-оздравителния комплекс Камчия“ и замразяване на руски имоти,

...
СподелиВръщане на санитарно-оздравителния комплекс Камчия“ и замразяване на руски имоти,
Коментари Харесай

Закон предлага: Връщане на комплекса „Камчия“ на България и регистър на санкционираните руснаци

Сподели
Връщане на санитарно-оздравителния комплекс „ Камчия “ и заледяване на съветски парцели, благосъстоятелност на глобени лица – това планува законопроект, създаден от депутатите от ПП-ДБ Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова.

Законопроектът планува още поддържане на обществен лист на глобените лица на интернет страницата на Министерство на външните работи, като задачата е да се подсигуряват правата на трети лица.

Според Мирчев законодателната самодейност е закъсняла, само че нужна предвид на продължаващата война на Русия в Украйна.

Връщането на комплекс „ Камчия “ и замразяването на съветски парцели, благосъстоятелност на глобени лица, са ни приоритет, деклариран още през 2023 година Затова през днешния ден дружно с Надежда Йорданова ще предложим на парламентарната ни група нов законопроект, решителен този проблем, написа в профила си във „ Facebook “ Мирчев.

Според него самодейността е закъсняла.

„ Международни санкционни ограничения в този смисъл са налице от 2014 година, като в отговор на неспиращата експанзия на Русия се одобряват и нови. За да може България да извърши отговорностите си по използване на тези интернационалните ограничаващи ограничения, е наложително да бъде признат съответен закон “, декларира Мирчев.

В законопроекта ще предложим и поддържане на обществен лист на глобените лица на интернет страницата на Министерство на външните работи, за гарантиране на правата на трети лица.
Очакваме да получим поддръжка и от останалите парламентарни групи, защото това е от първокачествен интерес за страната ни, написа още депутатът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР