СподелиВицепремиерът и външен министър Мария Габриел, която трябва да поеме

...
СподелиВицепремиерът и външен министър Мария Габриел, която трябва да поеме
Коментари Харесай

Габриел не отговори кои министри ще останат в кабинета

Сподели
Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, която би трябвало да поеме премиерския пост от Николай Денков, отхвърли да уточни имената на министрите, с които би траяла да работа.

Ще остана вярна на правилото „ мълчанието е злато “, съобщи Мария Габриел. „ За да си дадем късмет и договарянията да протекат в подробност със солидна основа и посока, значи да приказваме по-малко и когато има нещо, то да бъде споделено пред всички “, означи тя.

В отговор на въпрос с кой министър и по какъв начин ще работи Мария Габриел сподели, че за нея са значими доверието, координацията и механизмът за взимане на решения, което важи както за министъра на финансите, по този начин и за всеки различен министър “.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че не би оставил финансовия министър Асен Василев на поста му.

Според Габриел в този момент въпросът е методът, по който се случват решенията.

„ Те по този начин да са разисквани авансово, по този начин да са координирани, че да не се оказваме в обстановка, в която го разбираме от медиите “, сподели тя и акцентира, че това са доста съответни въпроси и по тази причина ще послужат договарянията. Решенията не би трябвало да варират за разнообразни обстановки и да има напрежение, а по-скоро да бъдат солидна основа и носене на ясна отговорност. Това ще диря, когато ще давам отговор на въпросите за работа с всеки министър, съобщи Габриел.

В същото време Николай Денков изрази подготвеност да взе участие интензивно в преговорния развой за осъществяване на ротацията до край. Той съобщи, че ще направи всичко допустимо да бъде формирано държавно управление още при първия мандат, който ще връчи президентът.

Още вести от деня – четете тук
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР