СподелиВече няма никакви съмнения, че страната отива на поредните предсрочни

...
СподелиВече няма никакви съмнения, че страната отива на поредните предсрочни
Коментари Харесай

Избори ’24: Борисов и Пеевски си постилат за управление за следващата декада

Сподели
Вече няма никакви подозрения, че страната отива на следващите предварителни парламентарни избори.

През последните месеци съвсем не се откри политолог, социолог или анализатор, който да не беше уверен, че ротация ще има, че държавното управление ще удържи цялостен, четиригодишен мандат, че „ макар че не се харесват “ ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще ръководят, тъй като ги сплотява евроатлантизмът.

Това, което се пропускаше в анализите, беше, че двете страни страни са разграничени във визията им за върховенството на закона. И това разумно се трансформира в препъникамък за ръководството – отводът от промени в правосъдната власт и службите.

Очевидно е: ПП-ДБ упорстват да се сформира държавно управление, с цел да се довърши започнатото с измененията в Конституцията и да бъде изработен опит за промени. С отхвърли на ГЕРБ да бъде формирано държавно управление, всичко това отпада и статуквото резервира имунитета си против гонене.

Всичко това идва на поредицата от разкрития от Антикорупционния фонд за търговия с въздействие в правосъдната система, за интервенция в работата на прокурори /в това число и главни/, за обвързаности и заметени следствия, тъй че да не бъде оголен политическия чадър.

Всичко това е заглушено от политическия театър.

Видно е и това, че за ГЕРБ национално виновното държание минава през това да не бъдат обиждани, шантажирани и така нататък Нещата наподобяват по този начин: ние сме национално виновни, само че щом не ни се извинявате, обиждате ни, извивате ни ръцете и не споделяте власт, нямаме избор, с изключение на да хвърлим страната в безпорядък (доскоро по този метод ГЕРБ определяха служебните кабинети на президента Румен Радев).

Днес, когато е ясно, че с измененията в Конституцията се отваря път на служебно държавно управление, управлявано от хора на ГЕРБ, нещата наподобяват по различен метод. Най-вече и с вътрешния министър, за който Борисов и Пеевски бяха подготвени да защитят с телата си след погрома на почитателите при митингите против управлението на БФС.

И който показаха като съществена причина (поредната такава) да не се съгласят да бъдат унижавани и с извити ръце.

От обществените социологически изследвания виждаме сериозна преднина на ГЕРБ  и сериозен спад в поддръжката за ПП-ДБ. От тези изследвания излиза наяве, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не могат да ръководят независимо и че конфигурацията в Народното събрание няма да се промени доста.

Но при последните поредици от избори постоянно виждахме доста друга картина от това, което предричаха социолозите.

Това, което най-вероятно ще ни чака през идващите години, е следващата доминация на Борисов и Пеевски – в политическата, в правосъдната власт, в службите, в публичните поръчки.

И по този начин ще мине задоволително доста време, че никой към този момент да не помни „ Ало, Ваньо “, „ Ти си го избра “, „ Къщата в Барселона “ и други истории.

Мина времето, в което Борисов се ядосваше на въпроса „ Като се погледнете в огледалото, виждате ли Пеевски? “. Днес двамата към този момент напълно очевидно демонстрират общите си политически възгледи за бъдещето на страната.

Така повелява гласоподавателят.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР