СподелиВече месец експерти, политически анализатори и политици опитват да убедят

...
СподелиВече месец експерти, политически анализатори и политици опитват да убедят
Коментари Харесай

Битката за бюджета – едни милиарди, вместо за магистрали, отиват за пенсии и заплати

Сподели
Вече месец специалисти, политически анализатори и политици пробват да убедят обществеността, че бюджетът за 2024 година е неосъществим и пробит.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нееднократно е заявявал, че партията му няма да поддържа бюджета на Асен Василев. Сега излиза наяве, че ще се случи противоположното –

„ продъненият “ бюджет ще бъде подсилен.

Една от отстъпките, поискани от представящата се за евроатлантическа партия ГЕРБ, е отпадането на приходите от таксата, която финансовият министър Асен Василев предложи да се постанова на съветската „ Газпром “ за транспорт на газ.

Всъщност бюджетът залага на съществени разходи за пенсии, заплати и обществени добавки, тъй че средствата в хазната да бъдат оползотворени оптимално.

Явно борбата е за тези пари, които в края на всяка година се оказват непохарчени и по традиция, наложена от трите следващи държавни управления на ГЕРБ, се преразпределяха с министерски постановления.

Става въпрос за едни 4-5 милиарда, които, поради неизпълнени разноски, се връщаха назад в хазната и потъваха в непостроени автомагистрали да вземем за пример. Наистина, при ГЕРБ бюджетите бяха „ по-балансирани “, в сравнение с този на Асен Василев – от мнозина посочван като ляв бюджет.

Той обаче демонстрира, че в страната има пари и те могат да стигнат за всички, стига да не се краде и да не се „ отклонява “.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР