СподелиВ разгара на грипната вълна има доста голям брой заболели.Броят

...
СподелиВ разгара на грипната вълна има доста голям брой заболели.Броят
Коментари Харесай

София област – рекордьор по брой заболели от грип

Сподели
В разгара на грипната вълна има значителен брой болни.

Броят им пораства много бързо, което демонстрира, че сме много покрай пика на грипната зараза, разгласи пред Българска национална телевизия проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

„ В някои от областите, които първи взеха ограничения, както в Смолян, има даже намаляване на заболеваемостта. В други, които скоро взеха ограничения, както София-област, продължава повишението, т.е. те са рекордьора сега с максимален брой болни “, пресметна тя.

По думите ѝ, в Бургас, Варна и Плевен има минимално намаляване на заболелите. Дори в Бургас е много по-сериозна наклонността на понижаване на случаите.

Расте броят на заболелите от грип и остри респираторни болести в страната

За София-град статистиката регистрира много под междинното за страната равнище на заболеваемост.

„ Когато се разискват ограничения за въвеждане на такова изключително състояние, се гледат хоспитализациите и отсъствията на децата от учебно заведение. Комплексна е оценката, а освен по заболеваемост, която за София-град е една от най-ниските за страната “, уточни проф. Христова.

По отношение на разпространяването на морбили у нас, специалистът бе безапелационна, че в България сега морбили няма.

„ В Румъния нямаше предходни години или имаше единични случаи, до момента в който в този момент със засилващо се движение има от ден на ден – даже хиляди случаи. Проблемът не е единствено в Румъния, а в редица европейски страни “, посочи тя и добави:

„ Има и предизвестие от Световната здравна организация (СЗО) като цяло проблем с имунизационното покритие в европейски страни. Това, че нямаме към този момент морбили, не значи, че не може да пристигна и у нас и надлежно в точния момент да вземем ограничения “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР