СподелиВ Неапол беше открита арт инсталацията Венера Парцалоска“ – една

...
СподелиВ Неапол беше открита арт инсталацията Венера Парцалоска“ – една
Коментари Харесай

Арт инсталацията „Венера Парцалоска“ на Микеланджело Пистолето отново беше показана в Неапол

Сподели
В Неапол беше открита арт инсталацията „ Венера Парцалоска “ – една от най-известните произведения на италианския актуален художник Микеланджело Пистолето, откакто предходната версия беше унищожена от пожар предходната година, съобщи Ройтерс.

Новата голяма статуя беше конфигурирана на историческия площад в сърцето на южния италиански град. Няколко нейни копия са изложени в музеи по целия свят, написа Българска телеграфна агенция.

Сега тя е направена от незапалим материал като защитна мярка.

„ Венера Парцалоска “ е знак на придвижването „ Арте повера “ (Arte Povera), на което Пистолето е водещ представител. Тя съставлява скулптура на римската богиня на любовта, хубостта и плодородието, която стои до купчина парцали.

Инсталацията, основана за първи път през 1967 година, има за цел да направи съпоставката сред концепцията за безконечната хубост, изразена от Венера, и обществената деградация на актуалното консуматорско общество.

„ Венера прегръща парцалите и ги кара да се възстановят, трансформира ги в цвят и форма, те стават купчина чудеса “, споделя Пистолето, който е на 90 години и финансира новото произведение на изкуството, което подарява на Неапол.

Той гледа метафизичен на нападението над творбата му предходната година. Според него „ Венера Парцалоска “ е атакувана от „ човек с персонални проблеми, които са по едно и също време самостоятелни, само че и отражение на обстановката в обществото “.

Местните поданици приветстваха новата версия на арт инсталацията.

„ Това е прелестна творба, която те кара да се замислиш “, споделя пред Ройтерс Таня Войнона, жителка на Неапол, до момента в който снима творбата на изкуството.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР