СподелиТаксата за преодоляване на последиците от климатичната криза в туризма,

...
СподелиТаксата за преодоляване на последиците от климатичната криза в туризма,
Коментари Харесай

Колко ще ни струва морето в Гърция и как да изберем топ място?

Сподели
Таксата за превъзмогване на последствията от климатичната рецесия в туризма, която е в действие от началото на годината в Гърция, заменя съществуващия от по-рано налог за престой.

Това изясни в изявление за Българска телеграфна агенция министърът на туризма на Гърция Олга Кефалояни, помолена да разяснява изявления в България, че новият налог ще усили цените на почивките в Гърция.

Кефалояни осведоми, че става въпрос за такса, която ще бъде в размер на 1,50 евро дневно за стая в хотелите от по-масовите категории, за стаите чартърен и за парцелите с краткосрочно наемане.

Размерът ѝ може да доближи и до 10 евро, само че това се отнася до
първокласните места за настаняване,
а точно петзвездни хотели и независими къщи. Таксата е над двойно по-ниска през зимните месеци.

Гръцката министърка сподели, че задачата на мярката е туристите да вземат участие в отбраната на туристическите дестинации от климатичната рецесия и в общото им развиване.

Няма спор, че една от най-харесваните и известни летни дестинации е нашата южна съседка Гърция.

Туристи от целия свят са привлечени от хубавия, топъл климат, чистите плажове и множеството архитектурно-исторически забележителности, на които всеки се възхищава. Добрите туристически организации показват разнородни предложения за почивки в Гърция на своите клиенти.

Пакетите са доста преференциални и всеки ще открие вярната дестинация, която дава отговор на неговите критерии. Гърция е формирана от голям брой острови, има уютни хотелчета и частни жилища наоколо до морския бряг.

Ще избегнете главоболията и непредвидените обстановки, в случай че решите да пътувате с туристическа организация. Професионалните компании оферират освен настаняване в хубави хотели и квартири, тествани авансово във времето, само че също по този начин и самолетен превоз на
доста рационални цени.
Когато планирате своята отмора в Гърция, е добре да споделите с туроператора, какви са упованията ви, дали отивате просто поради хубавите плажове или държите да разгледате допустимо най-вече исторически обекти.

Тази информация е потребна, с цел да се възнамеряват разнообразни спомагателни екскурзии или да бъдете настанени в оптималната непосредственост до морския бряг. Има алтернатива организирате почивката си при започване на летния сезон, е най-активните месеци или в неговия край. В множеството случаи това се отразява на цената, която ще платите за нощувките.

Ще откриете подобаващата за вас оферта, в случай че авансово се поинтересувате от характерностите и особеностите на известните места за отмора в Гърция. Днес от Travelessense.eu ще ви показват няколко от топ дестинациите:

Остров Санторини – едно от най-предпочитаните и красиви места в цяла Гърция. Прекрасните гледки, на вулканичните плажове и снежнобелите къщички разпръснати в скалите, ще ви основат една релаксираща и спокойна атмосфера. Тук ще се наслаждавате на уют и ще събирате загар на красивите плажове;

Остров Корфу – наименуван е, поради невероятната растителност и хубостта на Йонийско море. Има доста уютни заливчета, в който ще се насладите на приказни пейзажи и топла вода. Плажовете са микс сред пясък и ситни камъчета;

Халкидики – дестинацията е обичана на българските туристи, заради своята непосредственост до нашата страна. На Халкидики има доста хубави хотелчета на рационални цени, което е причина туристите да избират региона за своята лятна ваканция;

Лефкада – мястото ще ви грабне с прелестната девствена природа и плажовете с бял пясък. Независимо, че дистанцията от тук е по-голямо, ще прекарате една незабравима отмора и ще посетите забавни забележителности;

Остров Крит – хубав и първокласен курорт, подобаващ за фамилна отмора. Морската вода се затопля рано и още през април можете да се насладите на плажовете. Най-големият град е Ираклион. Тук се съчетава античната архитектура със съвремието. Разходете се на пристанището и не пропускайте опцията да пиете кафе в някое от уютните заведения.

Препоръчваме ви да организирате
своята отмора в Гърция
с туристическа компания и да извършите резервации по от рано. Така ще сте сигурни, че определеният от вас апартамент, вила или хотелска стая ще дава отговор на високите ви критерии. Ако планирате ранно записване, ще бъдете доста по-спокойни, че всичко с вашия превоз и настаняване е уредено професионално.

Когато приготвяте багажа си за дълго чаканата лятна почивка, е хубаво да се сложите и обувки за вода, тъй като плажовете в нашата южна съседка са по-скоро каменисти. Пригответе се да разгледате забавни забележителности и архитектурно-исторически обекти. Носете в багажа си леки памучни облекла, шапка, очила и най-много слънцезащитен крем.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР