СподелиСреща на крайнодесни консервативни лидери от няколко европейски страни, която

...
СподелиСреща на крайнодесни консервативни лидери от няколко европейски страни, която
Коментари Харесай

Районен кмет в Брюксел забрани събиране на политици от крайната десница, сред тях Фараж и Орбан

Сподели
Среща на крайнодесни консервативни водачи от няколко европейски страни, която трябваше да се организира в брюкселската община Етербек, беше анулирана.

Организаторите на „ Националконсервативната конференция “ („ НатКон “) бяха принудени да търсят друго място, откакто първите евентуални домакини отдръпнаха разрешението си заради напън от страна на антифашистки организации, съобщи белгийската новинарска организация Белга.

„ НатКон “ трябваше да се организира през днешния ден и на следващия ден с присъединяване на високопоставени посетители от европейската консервативна десница.

Петимата основни участници бяха унгарският министър председател Виктор Орбан, някогашният английски министър Сюела Бравърман, някогашният евродепутат от Англия Найджъл Фараж, някогашният полски министър председател Матеуш Моравецки и френският публицист и политик Ерик Земур.

Европейският народен представител от белгийската партия „ Фламандски интерес “ Том Вандендрисхе също бе планувано да произнесе тирада.

Първоначално „ НатКон “ трябваше да се организира в брюкселската концертна зала „ Нобил “. След напън от антифашистки и други организации компанията ѝ притежател „ Едифисио “ реши да не позволява провеждането на събитието.

Кметът на Брюксел Филип Клозе по-рано предложи то да бъде анулирано или най-малко да се даде задоволителна защита, „ с цел да е несъмнено, че ще премине без произшествия “.

Конференцията по самодейност на Фондация „ Едмънд Бърк “ беше в следствие преместена в хотел „ Софител Брюксел Европа “ в Етербек. Кметът на общината Винсент дьо Волф съобщи, че събитието няма да може да се организира и на новото място.

„ Хотелът, който подписа договорът в петък, прегледа естеството на събитието и поканените. Събиране с този мащаб не може да няма последствия “, съобщи градоначалникът. В последна сметка срещата е била анулирана и втория път.

Организаторите към този момент бяха пристигнали в хотела, когато схванаха, че събитието не може да се организира. Пристигналите отхвърлиха да изоставен хотел „ Софител “, което докара до намесата на полицейски екип.

Говорител на организацията „ Белгийска антифашистка съгласуваност “, която стачкува против събитието, сподели, че е удовлетворен от анулацията, само че остава нащрек за възможна трета локация за образуване на събитието.

„ Домакинството на такива крайнодесни събития сигурно оказва помощ на тази идеология да печели позиции “, сподели той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР