СподелиСъс сигурност няма да съборим кабинета, ние се готвим за

...
СподелиСъс сигурност няма да съборим кабинета, ние се готвим за
Коментари Харесай

Росен Желязков: Със сигурност няма да бутнем кабинета

Сподели
Със сигурност няма да съборим кабинета, ние се готвим за ротация, съобщи ръководителят на Народното събрание (НС) Росен Желязков пред Нова телевизия. Във връзка с идната ротация във властта той беше запитан дали от ГЕРБ ще бутнат държавното управление поради един министерски пост.

В началото тази форма на ръководство изглеждаше толкоз екзотично, Кирил Петков сподели, че няма да вършим коалиция, а ще вършим ротация, тъй като си нямаме доверие, означи Желязков. Тази аксиома сякаш я забравихме в работата на Народно събрание и на кабинета и изглеждаше, че ротацията безпроблемно ще се случи в първата половина на март, разяснява той. От няколко дни това не наподобява чак толкоз безоблачно и то се дължи на новия сюжет, който сътрудниците от „ Продължаваме промяната “ (ПП) внесоха, добави Желязков. Според него „ Демократична България “ има много уравновесена и виновна позиция по тези искания на Политическа партия.

Допреди няколко дни изглеждаше, че държавното управление може да бъде задоволително стабилно да изкара цялостен управнически мандат, разяснява ръководителят на Народното събрание.

Росен Желязков уточни, че разбирането на ГЕРБ е за минимални промени в кабинета при ротацията, в случай че въобще би трябвало да има промени, тъй като би трябвало да има резистентност. Всяка смяна е потрес в системата и нашето схващане е, че външният министър сега би трябвало да продължи да съвместява и тези функционалности, съобщи той.

Желязков разяснява, че догадка различен човек от редиците на ГЕРБ да поеме външно министерство е допустима единствено и само в случай че „ Продължаваме промяната “ изразят запаси към личността на Мария Габриел като външен министър, каквито все още не са изразявали.

На въпрос дали Политическа партия са предложили на ГЕРБ нещо в подмяна на поста външен министър, ръководителят на Народно събрание сподели, че няма такива диалози, а единствената тематика, която е сложена на масата, е, че Политическа партия държат Николай Денков да е външен министър. „ По-скоро ултиматумът идва от тяхна страна, до момента в който ние заявяваме, че в случай че ще вършим избори, най-хубавият миг ще бъде дружно с европейските “, разяснява Росен Желязков.

Няма да има радикални промени в кабинета и това е изрично, съобщи той. Ще има кадрови решения, само че те няма да трансформират нито структурата, нито генерално състава на държавното управление, тъй като нашето схващане е, че би трябвало да има резистентност, добави той.

В отговор на въпрос Росен Желязков сподели, че не знае кой ще е последният му ден като ръководител на Народното събрание, тъй като не е изяснено в ротационния цикъл дали първо държавното управление ще се сменя или ръководителят на Народно събрание. По думите му и двете хипотези са вероятни и възможни. Той съобщи, че след ротацията ще остане в Народното събрание.

Попитан допустимо ли е да бъде номиниран за ръководител на Комисията за защита на конкуренцията, Желязков отговори, че няма такава тематика. Относно опцията да поеме поста външен министър, той разяснява, че това към този момент звучи прекомерно екзотично.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР