СподелиРусия поиска от Украйна да ѝ предаде ръководителя на службите

...
СподелиРусия поиска от Украйна да ѝ предаде ръководителя на службите
Коментари Харесай

Москва поиска от Украйна да предаде шефа на службата за сигурност, Киев отвърна: „Това е цинизъм“

Сподели
Русия изиска от Украйна да ѝ съобщи ръководителя на службите за сигурност, както и други лица, свързани с терористични актове, осъществени на съветска територия, предадоха международните организации, като се позоваха на изказване на съветското министерство на външните работи.

„ Русия насочи към украинските управляващи настояванията си за неотложно арестуване и екстрадиция на всички тези, които са свързани с въпросните терористични актове “, се споделя в изказване на ведомството. В него се изброяват и тези актове.

В изказването се споделя, че измежду тези, за които Русия е поискала да й бъдат предадени от Украйна, е и Васил Малюк, който е началник на Украинската работа за сигурност и който е признал, че неговата работа стои зад офанзивите против моста, свързващ Крим с съветската континентална част, осъществени откогато Кремъл през февруари 2022 година нахлу в Украйна.

„ Руската страна приканва режима на Киев неотложно да прекрати всякаква поддръжка за терористична активност, да екстрадира отговорните страни и да компенсира жертвите за понесените вреди “, се споделя още в изказването.

„ Нарушение на отговорностите на Украйна, произлизащи от антитерористичните конвенции, ще доведат до търсене на сметка от нея съгласно изискванията на интернационалното право “, се споделя още в текста.

В него се загатва и всеобщото ликвидиране на 22 март в концертната зала в Подмосковието. Там жертвите бяха 144, а ранените над 360.

„ Ислямска страна “ пое отговорност за тази офанзива, а американски представители споделиха, че разузнаването е посочило, че офанзивата е била осъществена от афганистанския клон на ИД – „ Ислямска страна – Хорасан “, напомня Българска телеграфна агенция.

Руските следователи споделиха предходната седмица, че са разкрили доказателства, че въоръжените нападатели от концертната зала били свързани с „ украински националисти “, напомня Ройтерс. Киев отхвърля всякаква връзка с офанзивата.

Днес Александър Бастрикин, ръководителят на Руския следствен комитет, съобщи, че работата за определяне на това кой стои зад офанзивата продължава.

Службата за сигурност на Украйна отговори, че настояванията на Русия са „ без стойност “ и „ цинични “, идвайки от една терористична страна, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Службата за сигурност на Украйна напомни, че самият съветски президент Владимир Путин е обект на интернационална заповед за арест.

„ Изявленията по отношение на тероризма звучат изключително цинично, идвайки от самата терористична страна “, се споделя в изказване на Службата за сигурност на Украйна.

„ Затова всевъзможни думи от страна на съветското министерството на външните работи са без стойност и цинични “, добавя службата.

Руските претенции бяха отправени в изказване на съветското външно министерство, по-рано през днешния ден.

Сред настояванията беше и Украйна да съобщи на Русия ръководителя на украинската Служба за сигурност Васил Малюк. Той управлява ведомството от малко повече от година.

Миналия вторник Малюк се присмя на заповед, издадена против него от съветски съд в границите на следствие за смъртоносна детонация през 2022 година на Кримския мост.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР