СподелиПрибързаните изменения в конституцията с нищо не промениха съдебната система

...
СподелиПрибързаните изменения в конституцията с нищо не промениха съдебната система
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Кой назначава опасни за обществото особи, които карат МВР да прилича на бардак?

Сподели
Прибързаните промени в конституцията с нищо не трансформираха правосъдната система към по-добро, тъй като в основата си почиваха на една огромна неистина: че не са поради Гешев, който сякаш бил недостижим и закрепостен. Недосегаемият и несменяемият обаче беше уволнен единствено за една седмица, а на мястото му курдисаха… неговия заместител. След тази „ колосална “ смяна нещата си продължиха постарому. Понеже с цел да проработи добре Темида, би трябвало да се реформира и Министерство на вътрешните работи.

Това изключително проличава при правосъдния фарс с дрогирания рецидивист Георги Семерджиев, който на 5 юли 2022 година катастрофира на столичния бул. „ Черни връх “ и умъртви две дами. Книжката му е била отнета още през 2005-а, обаче е  траял да кара без документи, в колата си имал полицейска палка и синя лампа и макар че е натрупал рекордните 51 нарушавания на пътя, нито един път не е бил санкциониран. Ярък образец за чадър над нарушител от корумпирани служители на реда. Които били от друг сан: колите на редови ченгета и офицери от няколко РПУ-та били обслужвани гратис в автомивката на килъра. Тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков даде обещание „ инспекция на всички случаи през последните 16 години, в които Семерджиев е проверяван за разнообразни закононарушения, само че не е глобен “. И още: „ Бъдете уверени, че ще направя всичко, с цел да се разделя с тези чиновници! “ Но нищо не направи, не се раздели с никого.

След него в две служебни държавни управления отпред на Министерство на вътрешните работи бе Иван Демерджиев.Той се закани, че корумпираните от Семерджиев служители на реда ще бъдат осъдени. И сподели какъв брой са – 40. Но не наказа никого.

В имитацията на правосъдие се включи и Софийската градска прокуратура и през юли 2022-а стартира да проверява корумпираните ченгета. И до момента няма повдигнато обвиняване против нито един служител на реда от тези 40, закриляли нарушителя Г. Семерджиев.

Срещу нито един!

В момента отпред на Министерство на вътрешните работи е Калин Стоянов, само че си остават старите проблеми. Защитният чадър над Семерджиев си работи, в съда се разиграват фарсове от движимостите лица. Безочието им стига до там, че съгласно пробите от колата на Семерджиев няма негово ДНК, нито негов биологичен материал. Но вместо да бъдат съдени за лъжесвидетелстване и манипулиране на доказателствата, тези „ специалисти “ получават възнаграждения за лъжите си.

Същият предпазен чадър пък, който е бил обтегнат над Мартин Нотариуса, в този момент пази неговата театралничила в „ Плейой “  вдовица, за която изуменото ни общество научи, че е полицайка – в Главна дирекция за битка с проведената престъпност. И получава заплата, с цел да арестува нарушители като мъжа си?!? Шефът на ГДБОП основен комисар Явор Серафимов сподели, че не може да я уволни, тъй като е бременна и я пази конституцията. А коя конституция ще пази нас от такива, с опрощение, полицайки като брачната половинка на Нотариуса Гергана Божанова; като Симона Радева, която оказа помощ измежду нощ на Г. Семерджиев да се укрие след убийството на двете жени; или като подкупената с 200 лв. Любка Гечева от пияния и надрусан Димитър Любенов, която му оказа помощ да  убие с „ Поршето “ си на Околовръстното френски жител?

Кой въобще ги назначава тези рискови за обществото съмнителни особи, които карат Министерство на вътрешните работи да наподобява на долнокачествен бардак? Какви психотестове за валидност минават? Кой следи за контактите им с подземния свят, на който служат, вместо на вътрешното министерство?

Въпроси, на които Калин Стоянов не дава отговор, до момента в който плачевната кадрова политика на силовото ведомство трансформира Министерство на вътрешните работи от стожер на правовия ред в опасност за националната сигурност. И към този момент не може да подсигурява спокойствието на жителите, както Министерството на правораздаването не може да им подсигурява обективни присъди. Понеже управниците ни подсигуряват единствено промени без промени: от злокобния случай с убити две дами посред София до през днешния ден се смениха четири държавни управления (две от които служебни), трима министри на вътрешните работи, трима министри на правораздаването, смени се основният прокурор, както и други прокурори на разнообразни равнища. Не се промени единствено качеството на родното правосъдие към по-добро, макар всички политически обещания за чудодейни промени в конституцията.

Защото те се правят от тези, които въобще не желаят да се промени статуквото.

Сергей Трайков

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР