СподелиПолицаи от всички подразделения на Областната дирекция на МВР –

...
СподелиПолицаи от всички подразделения на Областната дирекция на МВР –
Коментари Харесай

Пловдивски полицаи минаха курс за екстремно шофиране при автомобилен пилот

Сподели
Полицаи от всички подразделения на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив минаха образование при автомобилния водач и старши треньор Илия Царски за

ръководство на служебни коли в рискови условия и рискови обстановки.

Проектът към този момент е единствен в страната и цели повишение на квалификацията на служителите на реда при ръководство на автомобил със специфичен режим на придвижване, разяснява шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ гл. комисар Атанас Илков.

Той и шефът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Георги Чергов участваха на финалния стадий от образованието, който се организира на писта „ Дракон “ до с. Калояново.

По плана са подготвени 100 души, които са минали научен и на практика курс.

Ежедневно те са в обстановки, когато да вземем за пример би трябвало да минават на алено, да карат с по-висока скорост и това да е съобразено с останалата пътна конюнктура, тъй че да дойдат бързо и без да основават предпоставки за пътнотранспорти катастрофи, изясни Илков.

По думите му задачата на подготовката е не да стават състезатели, а да се научат да карат динамично и безвредно.

Колегите са извънредно удовлетворени от образованието и са получили пояснения по какъв начин да реагират в рискови обстановки, разяснява шефът на пловдивската полиция комисар Чергов.

Идеята на този семинар е служителите на реда да надградят шофьорските си умения в рискови обстановки и в неприятни климатични условия, сподели Илия Царски.

Той разяснява, че човешкият мозък обработва за една секунда от три до пет сигнала, а при автомобилните водачи те могат да доближат до 15.

При образованието открих, че служителите на реда се приближават до автомобилните водачи и че натовареността им е огромна, уточни Царски.

По думите му състезателите карат в идеална среда, а служителите на реда би трябвало да се преценяват с пътната настилка, останалите участници в придвижването.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР