СподелиНиколай Денков заяви, че най-важната задача на служебното правителство е

...
СподелиНиколай Денков заяви, че най-важната задача на служебното правителство е
Коментари Харесай

Денков: Най-важното е да няма невалидни бюлетини и машинното гласуване да е възможно

Сподели
Николай Денков съобщи, че най-важната задача на служебното държавно управление е да обезпечи почтен избор.

Преди да съобщи поста на министър-председател Николай Денков пожела на новия кабинет да върне доверието в политическите процеси у нас и подсети, че главната задача на служебното държавно управление е да провежда почтени избори. Отправи апел и към Народното събрание да не прави промени в Изборния кодекс в месеците преди изборите.

„ Ясно е, че най-трудната и най-важната задача, е да съумеете да осигурите почтени избори. Трудна е, тъй като няма доверие в част от политическите процеси. Надяваме се, че с вашите дейности ще съумеете да върнете това доверие.

Има няколко знака за това – един от тях е ще има ли машини на вота. Защото практиката демонстрира, че когато няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкоз огромен, че се появяват подозрения.

Вторият знак е делът на невалидните бюлетини. Надяваме се да е невисок, тъй че никой да не може да оспорва резултатите.

Имам и апел към Народното събрание – да не се трансформира Избирателния кодекс в идващите месеци, тъй като това също би хвърлило сянка върху изборите, даже да е направено с най-хубави планове “, посочи Николай Денков.

„ Също би трябвало да ви уверя, че сме на ваше разположение и ще създадем всичко допустимо, с цел да изпълним равномерен преход “, съобщи Денков. Той уточни, че ще окаже подпомагане по всевъзможни въпроси и служебното държавно управление може да разчита на „ всякакво подпомагане във връзка с това, което сме свършили и което сега се случва и следва “. Ще бъдем разполагаем, с цел да се опитаме да помогнем, съобщи досегашният министър председател.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР