СподелиMilara International подготвя нов завод в Тракия икономическа зона с

...
СподелиMilara International подготвя нов завод в Тракия икономическа зона с
Коментари Харесай

Инвестиция за милиони долари у нас, завод ще произвежда 10 000 автомобила годишно

Сподели
Milara International приготвя нов цех в Тракия икономическа зона с инвестиция за 22 милиона $. Във фабриката ще се създават електрически автомобили и по-специално дребни товарни транспортни средства с различно задвижване.

Целта е създадените коли да се употребяват с логистична цел. Това коментира Красимир Петков, основен изпълнителен шеф на Milara International, е ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Амбицията е доникъде на годината компанията да има потенциала за произвеждане на до 10 000 автомобила. Инвестицията към създаването на транспортните средства възлиза на 60 милиона $, като главните пазари, към които се насочва продукцията на компанията, са Израел, Франция, Италия, Германия и Съединени американски щати.

България обаче не изпада от фокуса на продажбите. Някои общини в страната са закупили създадени от Milara
електрически камиончета
още веднъж с логистични цели и за транспорти.

Milara International е компания фокусирана върху създаването на роботи и развива активност в областта на сложна роботизация.

През годините се захваща с произвеждане на военни роботи, а главния бизнес е ориентиран в създаването на техника, нужна на полупроводниковата промишленост, посочи изпълнителният шеф на компанията. Сега Milara стартира да създава електрически дребни камиони, целящи да транспортират артикули и товари по екологичен метод.

Изработката на автомобила е направена от български инженери, които имат извънреден гений и въображение, прибавя още Красимир Петков

Сега компанията влага средства
в новия си цех в Тракия
икономическа зона край Пловдив, като се чака той да бъде подготвен до април тази година.

Специално в Калифорния има извънреден интерес към продуктите, които се употребяват като учебни рейсове. Автомобилите са утвърдени за всички учебни заведения в щата. Компанията започва работа в Бостън, Масачузетс, само че по-късно вземат решение да открият активност и в България.

Една от задачите на управлението на Milara е в страната ни да се сътвори затворена екосистема в региона на електромобилността, като образованието е основна опорна точка в постигането на тази упоритост.

В Пловдив компанията открива лаборатория по роботизация във филиала на Техническия университет, като гостът съобщи, че класът по мехатроника в града е най-хубавият в региона си в България. В професионални учебни заведения в града също се внедряват специалности, свързани с електрическите автомобили.

Тракия икономическа зона оказва помощ доста за развиването на бизнес средата и нововъведенията в Пловдив, както и за развиването на нови технологии и действия, свързани с бъдещето на човечеството, добави събеседникът.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР