СподелиМалайзия има нов крал – милиардер, който има собствена армия,

...
СподелиМалайзия има нов крал – милиардер, който има собствена армия,
Коментари Харесай

Новият крал на Малайзия – с частна армия и 300 луксозни автомобила. Единият е бил на Хитлер

Сподели
Малайзия има нов крал – милиардер, който има лична войска, флотилия от частни самолети и 300 първокласни автомобила, в това число един, за който се твърди, че е принадлежал на Адолф Хитлер, написа румънската Digi 24, като се базира на Singapore Straits Times. Коронацията на Султан Ибрахим Искандар провокира необятна реакция в интернационалната преса, като издания като Business Insider и Bloomberg писаха за нея.

Султан Ибрахим Искандар, на 65 години, беше коронясан за крал на страната на гала, на която участваха министър-председателят на Малайзия, членове на кабинета и членове на деветте кралски фамилии на Малайзия. Миналия месец Султан Ибрахим Искандар декларира пред Singapore Straits Times, че е твърдо решен да не губи пет години на трона като „ марионетен крал “. Но благосъстоянието му притегля вниманието и кара мнозина да го гледат с съмнение.

Новият крал е един от най-богатите хора в Малайзия.

Султан Ибрахим, глава на кралското семейство Джохор, ще употребява купата Негово Величество Янг ​​ди-Пертуан Агонг, малайзийския еквивалент на крал. Избирането му на тронае предстоящо, защото Малайзия има единствената система на ротационна монархия в света.

Според тази система деветимата наследствени владетели на Малайзия, известни като султани, сменят ролята на държавен глава между тях на всеки пет години, написа Business Insider. Новият монарх е считан за един от най-могъщите и най-богатите хора в страната доста преди да се възкачи на трона. Bloomberg пресмята че фамилията на Джохор има почти положение на 5,7 милиарда $. Султан Ибрахим има към една четвърт от U Mobile, един от най-големите снабдители на мобилни телефони в Малайзия, в допълнение към земя на стойност 4 милиарда $ в Сингапур.

Семейство Джохор е единственото кралско семейство в Малайзия, което има частна войска, която е образувана през 1885 година Bloomberg също по този начин разгласява данни, че кралят има сбирка от частни самолети и повече от 300 първокласни ретро коли, в това число една, която в миналото е принадлежала на Адолф Хитлер.В изявление от 2013 година, оповестено в YouTube през 2017 година, султан Ибрахим декларира, че Хитлер е бил другар на неговия прародител и колата е била подарък. Той добавя, че колата на Хитлер е изпратена в Англия и по-късно в Малайзия, където е взета от неговия прародител, написа „ Фокус “.

The Guardian написа, че Ибрахим обичал мотоциклетите и постоянно карал Harley-Davidson в Джохор.Въпреки че ролята на краля е значително церемониална, той има избрани парламентарни отговорности, в това число правото да назначава министър-председател. Той може да помилва и наказаните за закононарушения. Незаконно е хората да подлагат на критика краля, гласи закон от 1948 година Това предписание е изключително значимо в края на 80-те и 90-те години на предишния век, когато бащата на султан Ибрахим, някогашният султан на Джохор, е упрекнат в ликвидиране. Той е упрекнат в непредумишлено ликвидиране през 1971 година, откакто прострелва нарушител, заяви Sydney Morning Herald през 2010 година Кралят е бил опрощение от татко си, 23-ия султан на Джохор, написа още изданието.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР