СподелиМъжът, чието тяло е намерено в землището на Търговище, е

...
СподелиМъжът, чието тяло е намерено в землището на Търговище, е
Коментари Харесай

Смърт край Търговище: Криминално проявен гръмна друг, докато тествали незаконно оръжие

Сподели
Мъжът, чието тяло е открито в землището на Търговище, е бил погубен, а причинителят е арестуван за 72 часа, сподели в изявление за Нова телевизия шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) основен комисар Атанас Илков.

42-годишният мъж беше търсен по молба на околните му.

На 10 януари той беше открит неподвижен на черен път, близо до разклона за Разград, напомня Българска телеграфна агенция.

„ В хода на следствието беше открито, че той е имал близки връзки с негов другар. Имали са общи тематики и най-много ги е свързвала тяхната благосклонност към оръжието. Първоначалната ни версия беше, че може да има неуредени финансови или имуществени връзки сред тях. Впоследствие се оказа, че в местността, където е открит трупът и автомобилът, в същия ден двамата са стреляли с противозаконните си оръжия. При боравенето с оръжията причинителят е създал несъзнателен изстрел, прострелял е убития и той е умрял на място “, добави основен комисар Атанас Илков.

Дали е имало предумисъл или е по несъобразителност ще се обяснява, посочи той.

И двамата мъже са престъпно проявени. Убитият е имал прояви, свързани с разпространяване на опиати и причиняване на телесна щета, а причинителят е осъществявал и обири, сподели още Илков.

Той изясни, че причинителят се е опитал да вкара в подвеждане полицията. Казал е, че си е купил противозаконна пушка и с нея може да е настъпил нежелателен случай. „ Има открити две нелегално притежавани оръжие – пушката, открита на местопроизшествието и второ, което е доста остаряло и към този момент негодно. Именно това може и да е повода за произвеждането на изстрел “, сподели основен комисар Илков. Той добави, че огнестрелно оръжие от вида на автоматите е довело да гибелта на мъжа.

Главен комисар Атанас Илков разяснява и случая, при който умря мъж след гонка с служители на реда в Стара Загора. „ Извършва се инспекция, тя към момента не е приключила. Направили сме своите заключения, откриваме недостиг на подготовка във връзка с тактическите дейности при задържане на лица и коли и извеждането на тези лица от коли. От понеделник стартира профилирано образование на територията на цялата страна, ще бъдат подготвени към 130 чиновници, които на място в регионалните дирекции ще предават този опит за дейностите, които да бъдат изпълнявани при такава обстановка “, сподели ръководителят на ГДНП.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР