СподелиЕвропарламентът днес отдава почит към руския опозиционен лидер Алексей Навални.

...
СподелиЕвропарламентът днес отдава почит към руския опозиционен лидер Алексей Навални.
Коментари Харесай

Юлия Навалная ще говори пред евродепутатите в Страсбург

Сподели
Европарламентът през днешния ден отдава респект към съветския опозиционен водач Алексей Навални. Съпругата му Юлия ще произнесе тирада пред евродепутатите в Страсбург.

Очаква се тя да призове Европейският съюз да не признава президентските избори в Русия, които ще се проведат на 17 март. След гибелта на Алексей Навални вдовицата му се закле, че ще продължи работата му и ще построи „ свободна Русия “.

За 12 дни Юлия Навалная произнесе тирада пред международните водачи на Мюнхенската конференция по сигурност и беседва с външните министри от Евросъюза. Заедно с щерка си Даря се срещна и с американския президент Джо Байдън.

За Европейския парламент е извънредно значимо да отдаде респект пред паметта на съветския опозиционер, който през 2021 година избра за лауреат на най-високо му отличие – премията „ Сахаров “. 12 дни след мистериозната гибел на Навални в съветската наказателна колония всяка дума от обръщението на брачната половинка му Юлия ще бъде показателно за отношението ѝ към европейската политика по отношение на Русия.

Ще последва и спор за изискванията, в които са сложени съветските опозиционери. Това се случва директно, откакто дисидентът Олег Орлов, един от знаците на отбраната на човешките права в Русия, беше наказан на 2 години половина затвор поради многократните му рецензии към съветската инвазия в Украйна.

70-годишният отстъпник е един от последните критици на Кремъл, който към момента не беше наказан и изпратен в затвор. Той е измежду ветераните на неправителствената организация „ Мемориал “, която получи през 2022г. Нобелова премия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР