СподелиЕдинственото, на което държа и няма да го позволя по

...
СподелиЕдинственото, на което държа и няма да го позволя по
Коментари Харесай

Борисов: Няма да позволя Росен Желязков да бъде служебен премиер

Сподели
Единственото, на което държа и няма да го разреша по никакъв метод, е длъжностен министър председател да е Росен Желязков, а същински се надявам и президентът да не уточни Димитър Главчев. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание.

„ Те биха били свързани по някакъв метод с ГЕРБ. Не че не ги е дал своя вот единомислещо Народното събрание, само че няма да е красиво “, разяснява Борисо.

Той помоли президента да не ги показва за служебни министър председатели, в случай че е допустимо.

„ Когато ГЕРБ ръководи, ръководи лидерски, с цялата си мощност – в името и за богатството на хората “, отговори водачът на ГЕРБ на въпроса за какво не желае нито Желязков, нито Главчев да бъдат определени от президента за длъжностен министър председател.

Попитан какво ще стане със служебния министър-председател и допустима ли е конституционна рецесия, Борисов отговори:

„ Имам един представител по тематиката и това е Христо Иванов. Аз съм подкрепил всичко, което той е желал, и той ми е благодарил “.

Според Борисов президентът е предпочел точно Има Такъв Народ за третия мандат, тъй като „ всички останали авансово са споделили, че няма “.

„ Но все към някой би трябвало да извърши процедурата “, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли да дава препоръки във връзка с провеждането на изборите, само че съобщи:

„ Защото провеждането на изборите изисква една техническа подготвеност, за която аз нямам никаква информация – машини, флашки, разнасяне нагоре надолу. Един комплициран развой. Така, че тези, които взимат заплата за тази работа, те би трябвало да си дадат своите отчети и да срещнат хората, които ще се занимават с изборите да вземат най-правилното решение “.

Борисов отхвърли да е имало политическа линия против машинното гласоподаване.

„ Ние в никакъв случай не сме имали такава линия. Ние желаеме почтени избори. Когато някой си играе с машините или прави ала-бала… Ние не сме стадо да споделяме „ ми-ми-ми “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР