СподелиДрамата с това дали кметът на София Васил Терзиев е

...
СподелиДрамата с това дали кметът на София Васил Терзиев е
Коментари Харесай

Отложиха делото за избора на столичния кмет. По-вероятно е Терзиев да излезе ощетен от градени гласове

Сподели
Драмата с това дали кметът на София Васил Терзиев е определен посредством операции е на път да бъде позволена. Експертизата по делото демонстрира, че евентуалният ощетен в действителност се оказва не претендентът на Българска социалистическа партия за столичен градоначалник Ваня Григорова, която заведе делото, а Васил Терзиев.

Делото беше отсрочено през днешния ден за 26 април. Причината е, че страните би трябвало да имат време да се запознаят със

правосъдната експертиза от 120 страници на машинното гласоподаване,

която двете движимости лица са подадени през вчерашния ден в късния следобяд. Обект на експертизата са единствено резултатите от машинния избор, само че не и от хартиения, където стават най-големите операции.

Експертизата трябваше да откри има ли разминаване сред записаното на флаш паметите от машините в 1690-те секции в София. Ако е да, ощетило ли е то някой от претендентите.

От сбитите мнения на специалистите стана ясно, че има неточни данни както за Григорова, по този начин и за Терзиев, само че те не са в положение да извърнат крайния резултат, оповестява БНР.

Представители на Общинската комисия в София и от екипа на Терзиев прецизираха, че точно актуалният кмет Терзиев е по-ощетения съгласно тази експертиза.

От екипа на Ваня Григорова обаче подчертаваха върху обстоятелството, че в над 300 от флаш паметите има неточно въведени данни.

Те са на нулевите файлове и са свързани в това число с годината и часа на вота. Това съгласно тях, демонстрира, че има проблем с гласуването с машини.

Страните по делото си размениха взаимни обвинявания прави ли се опи за компрометиране на машинния избор.

Много евентуално е развръзката по този проблем да пристигна точно по време на предизборната акция за вота.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР