СподелиДобре стана, че Мария Габриел излезе от тишината на блестящата

...
СподелиДобре стана, че Мария Габриел излезе от тишината на блестящата
Коментари Харесай

Мария Габриел излезе от тишината на блестящата изолация, която Борисов й налагаше

Сподели
Добре стана, че Мария Габриел излезе от тишината на блестящата изолираност, която Борисов й постановяваше. Казаното от нея през днешния ден е явно в съгласие с него, откакто повтаря вербатим думите от по-рано денем в отбрана на статуквото.

Ако за първи път идваш в България, ще си помислиш, че ПП-ДБ желаят да разделят нещо, което е безусловно заслужено разграничено и оптимално функциониращо, че опозицията е показана в Комисия за защита на конкуренцията, службите, Висш съдебен съвет и така нататък Изобщо някакъв управнически парадайс и в този момент идват варварите от Промяната и желаят да разрушат тази идилия. То е ясно, че опозицията ще повтаря пагалски – избори, избори, избори.
Подобно ниво на измама е особено за Борисов, не толкоз за Мария Габриел. Все едно КПКОНПИ 24/7 се бори с корупцията, а да сте чули към последните разкрития от Нотариуса, нещо да са свършили, споделили, поели като ангажимент, все едно въобще не съществуват. Или, че прокуратурата е съвършена организация, която страда, тъй като желаят да й лишават независимостта, а не тъй като е пропита от непознати ползи и въздействие.
От бюджета се наливат десетки милиони, с цел да се устоят тези фасадни структури на бойкокрацията. Е, ще би трябвало да свикнат, че промени ще има и властта им няма да бъде нито безспорна, нито безспорна, още по-малко безконечна. Ако питат мен, както съм казвал доста пъти, в случай че парите за КПКОНПИ ги раздадем на Неправителствени организации с проверяващи функционалности, доста повече работа ще свършат, и то за доста по-малко пари..
Изобщо, Мария Габриел има капацитет, само че няма толкоз огромен, че да покрие срамотиите Бойкови и ГЕРБови.
Не се безпокоя изключително от анонсите им, просто пролог в сложни договаряния, с цел да им се наложи да правят отстъпка по-малко, тъй като е ясно, че ще би трябвало да правят отстъпка от безспорната си власт. Тези драматургични похвати са присъщи за Борисов, само че към този момент доскучават. Лошото е, че харчи не собствен капитал, а на Габриел, който ще й би трябвало.
Керванът потегли, ще би трябвало да привикват и Директива за птиците и ББ!

Коментарът на анализатора Илиян Василев е оповестен във фейсбук профила му. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР