СподелиАгрофотоволтаичните системи са соларни панели, подходящи за инсталация и употреба

...
СподелиАгрофотоволтаичните системи са соларни панели, подходящи за инсталация и употреба
Коментари Харесай

Какво представляват агрофотоволтаичните системи?

Сподели
Агрофотоволтаичните системи са слънчеви панели, подобаващи за апаратура и приложимост върху земеделска земя, тъй че тя да продължи да се употребява за главното си предопределение – да дава живот на тези култури, които ни обезпечават издръжка, изясняват от – България.

Агрофотоволтаичните системи обезпечават опция за взаимно произвеждане на аграрни култури и електрическа сила на един и същи терен. Вертикални или повдигнати фотоволтаични панели разрешават производството под тях да продължи необезпокоявано. Покривите на парниците също имат капацитет за създаване на фотоволтаични системи.

Съвместното потребление на единица повърхност по този метод разрешава земята да се усъвършенства и действителното произвеждане от нея да доближи до 180%. Този впечатляващ резултат може да бъде реализиран посредством вярно слагане на панелите (внимателно съобразено разстояние сред системите, отстоянията им от земята и отвесната или хоризонтална им насоченост) или посредством потреблението на полупрозрачни модули.

Изборът на земеделските култури също е от първостепенно значение за оптимални резултати. Най-удачни са нискостеблените култури като листни зеленчуци, картофи, малини, къпини и даже овощни дървета.
Защо си коства да влагаме в развиването на агрофотоволтаични системи?
Технологията набира известност тъй като предлага редица преимущества както за енергийните, по този начин и за стопанските потребности на страната ни. Някои от основните плюсовете на агрофотоволтаичните системи са:
Повишаване на ефикасността на употребяваната земята с до 180%;Регенерация на почвата след прекомерно интензивна приложимост за земеделие;Увеличаване на производството при някои характерни култури;Намаляване на използването на вода с до 30% поради по-малкото горещина и изпарения;Предотвратяване на ерозията в резултат на вятъра;Защита на реколтата от рисковите климатични феномени като суша или градушка;Увеличаване на биоразнообразието в дадената повърхност, спрямо развъждане на аграрни монокултури;Потенциално произвеждане на 944 GW слънчева сила от едвам 1% от земеделските площи в ЕС;Възможност за увеличение на фермерските приходи с над 30%;Потенциал за основаване на енергийни общности и основаване на интерес към тях измежду нови групи като земеделци. Това би въвлякло другояче не толкоз заинтригувани хора като фермерите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР