СподелиЗнам за много случаи, при които колеги са се оплаквали

...
СподелиЗнам за много случаи, при които колеги са се оплаквали
Коментари Харесай

Нели Куцкова: 150 магистрати са били подслушвани и следени, но без информация за какво

Сподели
„ Знам за доста случаи, при които сътрудници са се оплаквали между тях от оказван напън. Но те не оповестяват обществено тези случаи. Надявам се повече сътрудници да са склонни да приказват “. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” някогашният ръководител на Съюза на съдиите Нели Куцкова.

Тя разяснява проблема с Мартин Божанов и чуването във Висш съдебен съвет, на което арбитър Владислава Цариградска изнесе данни за оказван напън и отправяне на закани против нея от страна на членове на по този начин наречения „ частен клуб “ на Нотариуса. На чуването стана ясно, че 150 магистрати са били подслушвани и следени за интервал от 4 години, само че няма информация защо.

„ Хората, които работят в правосъдната система също подлежат на надзор. От тези 150 позволения за подслушване има единствено 3 досъдебни производства. Къде е информацията за останалите случаи “, попита арбитър Куцкова.

„ Нека си напомним случая с Красьо Черничкия отпреди десетина години – един другояче незнаен човек, който раздаваше постове в правосъдната система. Тогава сътрудници, които са контактували с него, бяха осъдени дисциплинарно. Някои даже напуснаха системата, само че по този начин и не се разбра кой стои зад този лобист. Сега следим нещо сходно за човек, който е уреждал каузи, само че той е бил толкоз нахален и безпардонен, че явно е имал някакво застъпничество. Може единствено да подозираме, че е имал застъпничество на високо равнище. Дали ще се разбере кои са настойниците? Съмнявам се “, акцентира Куцкова.

По думите ѝ „ тази каскада от изявления, която се изсипа върху Цариградска, е дирижирана “.

„ Това не е самодейност на самата медия. Някой е дал тласъка. Друг е въпросът дали можем да стигнем до главните поръчители. За страдание, аз със колебая, само че дано най-малко да не се замита това, което до момента е открито. Защото, за жалост, всяко знамение е за три дни. А по никакъв начин не е без значение системата, която в последна сметка е призвана да въздава някаква правдивост в обществото. Хората би трябвало да имат доверие, че по-слабият ще получи отбрана, когато отиде в съда. Много е значимо да се раздрусат клоните, с цел да паднат някоя и друга гнили ябълки “, акцентира Куцкова.

И добави, че в случай че се стигне до върховете на незаконната скица, това ще е голям триумф.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР