СподелиЧовекът от Министерството на отбраната, който е направил грешка, си

...
СподелиЧовекът от Министерството на отбраната, който е направил грешка, си
Коментари Харесай

Денков: Президентът злоупотреби с правата си в последните години

Сподели
„ Човекът от Министерството на защитата, който е направил неточност, си призна и подаде оставка. Не е работа на министър Тагарев да изпраща предложения. Опити за политически офанзиви постоянно ще има “. Политическата офанзива против министър Тагарев няма нищо общо съответната неточност, която е направил специалистът от министерството “. Това сподели пред публицисти министър председателят Николай Денков по отношение на проблема за поканите към депутати на обичайния водосвет на бойните флагове на Богоявление.

По думите му България е направила значими крачки през предходната година за рационализация на армията и „ министър Тагарев има доста основна позитивна роля за реализацията на тези крачки “.

На въпрос дали абсурдът е обвързван с идната ротация на министри, Денков съобщи: „ Разбира се, виждаме такива офанзиви. Министърът на спорта постоянно е нападнат. Специално за него ревизирах дали си извършва програмата. Важно е да гледаме всеки какво е приключил всъщност “.

Попитан дали е допустимо да не се схванат за министри при ротацията, министър председателят уточни, че не има вяра това да се случи.

Той разяснява и решението на президентската институция да сезира Конституционния съд поради измененията в Конституцията. „ Президентът е заинтригувана страна поради измененията, свързани със служебните държавни управления. Беше нужна смяна както в правосъдната система, по този начин и във връзка с служебните държавни управления, които се оказаха без парламентарен надзор за дълго време. Президентът несъмнено има проблем с това, тъй като се лимитират избрани права, с които се злоупотребяваше през предните две години “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР