Споделеното пътуване не е предмет на регулация, тя е за

...
Споделеното пътуване не е предмет на регулация, тя е за
Коментари Харесай

Ще се промени ли нещо при споделеното пътуване?

Споделеното пътешестване не е предмет на регулация, тя е за нерегламентираните транспорти. В класическата му форма споделеното пътешестване е когато се поделят разноските за гориво. При него не се генерират доходи.

Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Магдалена Милтенова - ръководител на конфедерацията на автобусните превозвачи. Гост по тематиката беше и социологът Първан Симеонов.

Първан Симеонов: Най-хубави са тези законови ремонти, които могат ясно да покажат границата. Скептичен съм към опцията споделеното пътешестване да бъде регламентирано, тъй като към този момент приказваме за споделена стопанска система, натам духа вятърът. Споделено пътешестване е едно, незаконен транспорт е друго, държа това да се изяснява непрекъснато, защото в този момент много хора бяха уплашени. Законовите ремонти не засягат споделеното пътешестване.Магдалена Милтенова: Предложихме в текста да бъде записано - който прави по занимание публичен транспорт на пасажери, което автоматизирано ще изключи споделеното пътешестване.
Пред Българска национална телевизия Евелина Божилова, която е админ на фейсбук група за споделено пътешестване сред Пловдив и София, съобщи, че в доста от случаите на споделено пътешестване водачите поемат по-голяма част от разноските за гориво. Тук нямаме написания, ангажиментите стават от врата до врата, екологично е, основават се обществени контакти, сподели още Божилова.

Вижте и още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР