„Спите зимен сън, а общинските болници не могат да си

...
„Спите зимен сън, а общинските болници не могат да си
Коментари Харесай

ГЕРБ към управляващите: Спите зимен съм, общинските болници не могат да си платят тока

„ Спите зимен сън, а общинските лечебни заведения не могат да си платят тока. Искате да ви ръкопляскаме за нещо, което ние сме създали предходната година, само че то към този момент не работи “, съобщи от трибуната на Народното събрание проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ. Поводът за неговото отвращение е решението на ръководещото болшинство да удължи бюджета признат за 2021 година до март месец.

Проф. Ангелов се възмути, че ръководещите желаят да им се ръкопляска за нещо, което са създали от държавното управление на „ Борисов 3 “, само че към днешна дата това към този момент не работи.

Остър коментар направи и някогашният учебен министър Красимир Вълчев, който съобщи, че забавянето от страна на ръководещите ще се заплати от работещите българи, бизнеса и всички бюджетни организации. „ Забавянето ви е три месеца и вие желаете да бъде подпечатано от Народно събрание “, съобщи Вълчев.

Александър Ненков от ГЕРБ добави, че един бюджет може да се създаде за месец, само че вместо това властта върви по кино министър председатели в мола.

Цончо Ганев от „ Възраждане “ дефинира днешната обстановка като цинизъм. „ Два месеца пропиляхте, с цел да решавате по какъв начин да влиза опозицията в Народното събрание. Имахте време, само че нямахте предпочитание “, съобщи депутатът от „ Възраждане “ и напомни, че и другата седмица депутатите още веднъж ще се занимават със зелените документи.

„ Няма нищо неприятно да бъде подкрепяна българската просвета и кинопроизводтво. Научихме, че моловете се употребяват освен за правене на съдружни съглашения, само че и за културни събития. Това което разбрахме е, че се ребрандира един бюджет, тъй като партиите на статуквото не са могли да образуват държавно управление, тъй като е имало три пъти избори от това идвало и закъснение на бюджетната процедура. Това никога не мога да кажа, че са съответни причини. Партията на статуквото с която управлявате Българска социалистическа партия беше и в 45-то и 46-то Народно събрание. Пак ваш съдружен сътрудник беше в 46-то Народно събрание мандатоносител, те излъчиха министър председател, който се отхвърли в деня на гласоподаване “, съобщи от своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя напомни на ръководещото болшинство, че има Закон за обществените финанси и там ясно са разказани процедурите за правене на бюджет, които започват напролет, а до 30 октомври се внасят в Народно събрание. „ Не търсете тук провокация, само че сте заправили, че от април до септември министър на финансите беше актуалният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев. Всякакви нелепости, че носите смяната, която нямала време да направи финансовите планове е несъстоятелно “, добави Атанасова и съобщи, че дълго време ръководещата коалиция се е чудила по какъв начин да разпредели министерските постове сред четирите партии и квотата на Румен Радев.

Тошко Йорданов пък за изненада разгласи, че кабинетът препоръчан от Има Такъв Народ даже не е стигнал до гласоподаване, тъй като не е бил подсилен от партиите, в това число и от ГЕРБ. По думите му с днешна дата доста от партиите към този момент съжаляват за решението си.

„ С изненада научаваме, че сте търсили и очаквали поддръжка от ГЕРБ. Вашият водач беше споделил, че ще се татуира в никакъв случай коалиция с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи добре, че не го направи тъй като към този момент трябваше да го чегърта “, съобщи Атанасова.

Тя добави, че от след Виденовата зима може да се окаже, че имаме Кировата зима.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР