Списание eatthis.com за пореден път реши да разгледа отблизо продуктите,

...
Списание eatthis.com за пореден път реши да разгледа отблизо продуктите,
Коментари Харесай

10 храни, предизвикващи възпаление в организма

Списание eatthis.com за следващ път реши да прегледа от близко продуктите, които ни вредят най-вече. Експертите не се съмняват, че множеството от нас протягат ръка към тях прекомерно постоянно, без да осъзнават евентуалната опасност.

 

Какво би трябвало да избягвате във вашата диета като огън? Ако ядете тези храни прекалено много или прекомерно постоянно, съвсем несъмнено имате инфектиране.

 

1. Напитки със захар

Употребата на сладки питиета заплашва освен с наднормено тегло. Проучванията демонстрират, че подсладените със захар питиета усилват хроничното инфектиране в тялото посредством освобождение на цитокини.

2. Пържени храни

Някои пържени храни могат да създават съединяване, наречено акриламид. Според откривателите високата консумация на това съединяване води до инфектиране в тялото. Оказва се, че пържените картофи водят до по-силни отрицателни резултати от другите изследвани храни. Количеството акриламиди може да се сведе до най-малко посредством намаление на температурата на готвене на пържените картофи.

 

 Добави изложение

 

3. Алкохол

Умерената консумация на избрани типове алкохол може да понижи възпалението, само че в случай че пием прекалено много или прекомерно постоянно, резултатът ще бъде противоположен.

 

 

4. Рафинирани зърна

Рафинираното пшенично брашно е артикул с ниско наличие на фибри и хранителни субстанции. Благодарение на фибрите храната се разгражда по-бавно, а при рафинираните храни храносмилането е доста бързо. Това води до скок в равнищата на кръвната захар и инсулина. Според European Journal of Clinical Nutrition потреблението на рафинирани зърна е обвързвана с по-високи маркери на инфектиране. Обратно, потреблението на пълнозърнести храни води до тяхното понижаване.

5. Маргарин

Маргаринът е превъзходен избор, в случай че по разнообразни аргументи не ядем масло. Той обаче има и тъмна страна. Това е мощно модифицирана храна, която може да аргументи инфектиране в тялото. Вместо това могат да се употребяват течни мазнини като зехтин.

 

 

 Добави изложение

 

 

6. Преработено месо

Колбаси, бекон или кренвирши постоянно се озовават в чиниите ни, само че те могат да играят огромна роля в поддържането на възпалението в тялото. По-добре е да ограничите количеството на такива храни в диетата и да ги ядете понякога.

7. Сладкиши

Сладкото може освен да ви донесе нежелани килограми, само че и да способства за хронично инфектиране. Всичко е поради захарта. Ограничете приема на захарта, глюкозата, фруктозата, захарозата и царевичния сироп с високо наличие на фруктоза (HFCS). Всички тези артикули, когато се всмукват, се трансформират в същите съединения в тялото.

 

 

8. Понички

Нито пържени храни, нито многото захар са от изгода за вашето тяло. Поничките съчетават и двете характерности и са извънредно нездравословни сладкиши.

9. Макаронени произведения

Въпреки че пастата има по-нисък гликемичен показател от други сходни храни, тя е рафинирано зърно. Според проучване, яденето на тестени произведения с други храни, насърчаващи възпалението, е обвързвано с по-висок риск от инфектиране. Можете да изберете безглутенова или пълнозърнеста паста.

 

 Добави изложение

 

 

10. Субпродукти

Въпреки че мнозина черния дроб, който е и цялостен с хранителни субстанции, той също носи със себе си инфекциозен капацитет. Изследователите свързват потреблението му с нараснали маркери на инфектиране. Други вътрешности в изследвания демонстрират сходни резултати. Най-честият спомагателен грях е готвенето на субпродукти с огромни количества лой и доста високи температури. 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР