Списъкът с оръжия включва и бойни машини за пехотата, артилерийски

...
Списъкът с оръжия включва и бойни машини за пехотата, артилерийски
Коментари Харесай

Украинското посолство в Германия поиска от Берлин танкове и бойни кораби

Списъкът с оръжия включва и бойни машини за пехотата, артилерийски и зенитни системи, бойни и поддържащи хеликоптери, бойни и разследващи дронове, както и транспортни самолети

Украинското посолство в Берлин изиска от немското държавно управление спомагателни доставки на оръжие, които да оказват помощ на Киев да се оправи с съветското настъпление, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

През седмицата след началото на спора държавното управление на канцлера Олаф Шолц се отхвърли от мощно ограничаващата си политика за експорт на оръжия и позволи директни доставки на оръжие за Украйна. Берлин към този момент изпрати 1000 противотанкови оръжия и 500 ракети земя-въздух "Стингер ". Работи се и по проекти за изпращането на 2700 ракети "Стрела ", създадени в някогашната Германска демократична република, само че те не са доказани.

Исканията на посолството са включени във вербална нота до канцлерството, външното министерство и министерството.

"Поради извънредно напрегната обстановка в региона на сигурността, дължаща се на продължаващата съветска експанзия, украинското държавно управление желае това искане да бъде обработено и да получи позитивен отзвук допустимо най-бързо ", се споделя в нотата. Киев акцентира, че съветският президент Владимир Путин е почнал "война на заличаване " против Украйна, като употребява усъвършенствани съвременни оръжейни системи, в това число неразрешени оръжия, като касетъчни бомби.

"По този метод Руската федерация нарушава съществено интернационалното филантропично право ", се споделя в нотата, с дата 3 март, до която ДПА е получила достъп. В нея силите на Москва се упрекват в осъществяване на "множество военни закононарушения ".

Списъкът с оръжия на украинското посолство включва танкове, бойни машини за пехотата, артилерийски и зенитни системи, бойни и поддържащи хеликоптери, бойни и разследващи дронове, транспортни самолети и бойни кораби. Оръжията са "необходими незабавно ", съгласно нотата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР