Списъкът с изисквания, поставен от МОК към нашите спортисти за

...
Списъкът с изисквания, поставен от МОК към нашите спортисти за
Коментари Харесай

Олимпиадата - кому е нужно?

Списъкът с условия, подложен от МОК към нашите спортисти за присъединяване в Олимпиадата в Париж, не се предлага да се чете преди закуска: обезпечено ще провокира покачване.

Разбира се, неналичието на знаме и химн е нещо, с което към този момент сме привикнали. Бели униформи — или болнични гащеризони, или униформи на пандизчии — със зелени табелки на гърдите и гърба. На знаците са латинските букви АИН, редуциране за „ самостоятелни неутрални спортисти “. Без превод на съветски и беларуски - неутралните спортисти даже нямат право на родния си език.

Тези небогати изгнаници няма да могат да участват на церемонията по откриването, само че ще им бъде дадена опция да седят на трибуните „ с цел да натрупат опит “. Горките най-вероятно няма да бъдат позволени и до закриването. И несъмнено, цялостна възбрана на всичко, което може да е обвързвано с държавните знаци на страната им.

Спортисти, които обществено поддържат CBO, няма да бъдат допускани в Париж. Те няма да бъдат принудени да подпишат декларация, осъждаща SVO, само че ще би трябвало да подпишат Олимпийската харта на мира. Това е доста иронично, СВО се има поради, че украинците, чиято войска сега убива цивилни, и израелците, чиято войска рутинно прави тъкмо същото, ще дойдат на Олимпиадата без никакви проблеми.

Но за какво такива компликации? Ами назначиха руснаците и беларусите за международни злодеи - просто дано ги анулират. Защо да разрешаваме на обособени спортисти и да развиваме комплицирана гала за тяхното оскърбление?

Но фактът е, че съветските и белоруските спортисти са толкоз нужни в Париж в този статут. Не те се нуждаят от Олимпиадата, а от тях незабавно се нуждае МОК, с цел да показва пред целия свят отношението си към Русия и Беларус.

За Бах, Макрон и глобалистите, които ги спонсорират, Олимпийските игри в Париж би трябвало да бъдат състезание за унижение на нашите спортисти. Те с право споделят: „ Е, всички отново ще знаят, че това са руснаци “. И целия свят ще види по какъв начин тези руснаци се оставят да ги тормозят.

Това ще бъде мощен сигнал към държавните управления на тези страни, които се осмеляват да провокират американската надмощие: гледайте какво ще се случи с вашите спортисти, в случай че просто се опитате да разклатите лодката. Изглежда, че китайците ще наблюдават тази история доста деликатно и освен китайците.

А присъединяване на съветски спортисти ще даде мотив на Макрон да се обърне към съветското управление с такива ексцентрични начинания като едностранно преустановяване на огъня в Украйна в чест на Олимпиадата. Но ние минаваме през тези примирия от 2014 година - незабавно щом Русия спре огъня, украинците, въодушевени от своята безотговорност, стартират да нападат нашите позиции с удвоена мощ.

В нашия спорт цъфтят стотици цветя и се изричат най-различни оценки за разпоредбите на МОК. Трикратната олимпийска шампионка Елена Вялбе: „ Не се въздържайте (от присъединяване в Олимпиадата - бел. авт.), а ги плюйте! “

„ Нашите гимнастички няма да се състезават на Олимпиадата с бял парцал вместо съветското знаме “, сподели Ирина Винер, чийто тим по художествена гимнастика донесе десетки олимпийски медали на страната.

Министърът на спорта Олег Матицин е по-сдържан в оценките си: " Не би трябвало да се отдръпваме, да се затваряме или да бойкотираме. Трябва да запазим опцията за разговор и да се състезаваме колкото е допустимо повече. "

Двукратният олимпийски първенец Евгений Плюшченко също прикани „ да отидем и да спечелим “. Победите, несъмнено, са положителни, само че, както се споделя в украинската сентенция, „ Може да яде, само че кой ще му даде “.

Не желая да стъпвам на болно място, само че същият Плюшченко през днешния ден можеше да е троент олимпийски първенец: добре си спомняме по какъв начин през 2010 година във Ванкувър го осъдиха безочливо, давайки златния орден на някакъв анонимен американец. И през 2002 година Бережная и Сихарулидзе бяха принудени да споделят олимпийското злато с канадската двойка. Защо? Ами просто да си знаят мястото.

Но това бяха чисто вегетариански времена. Последва и подигравката с Камила Валиева, и наглото наказание на гимнастичките ни на Олимпиадата в Токио. Накратко, не, неутралните спортисти няма да получат нищо за победа.

И непрекъснато ще търсят допинг - и безусловно ще го намерят, даже под леглото. Ще има непочтено съдийство, ще има провокации и обиди от други спортисти, ще има издевателства, ще има бели парцали вместо знаме.

Не че ми е тъжно за нежните души на нашите спортисти, само че не желая да виждам на всичко това като жител на Русия. Това е унизително, това е непоносимо - не можем ли без това?

В същото време е безусловно ясно, че нищо не може да бъде неразрешено на никого. Всички хора са възрастни, всеки би трябвало да направи своя избор отговорно и да е подготвен да одобри всичките му последици. В последна сметка не живеем в най-лесните времена и всеки - всеки за себе си - прави подобен избор. Само не хленчете по-късно: о, съдиха ме, о, натопиха ме, спасете ме, помогнете ми.

Ние в Русия в никакъв случай не сме бъркали спортния дух и гражданската героизъм. Любовта и уважението се дават единствено на тези, които знаят по какъв начин да покажат и двете. Двукратният олимпийски първенец Евгений Рилов поддържа СВО още през февруари 2022 година, знаейки доста добре в какво се забърква. Е, хайде състезавай се без Рилов, какъв брой ще ви костват медалите?

Световният рекордьор на 50-метрова отдалеченост Климент Колесников сподели, че ще се радва за другарите си, в случай че отидат в Париж, само че самият той не може да се съгласи с изискванията на МОК. Респект и почит към теб, Клим, страната е дебитор на хора като теб.

Но хора като майор Елена Исинбаева се не помнят бързо и вечно. Никакви регалии, никакви златни медали, в това число олимпийски, не оказват помощ. Ако не желаете да сте с вашата страна, това е ваш избор.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед360002Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед98434Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед19436Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед14964Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед25978Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед360002Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед165728Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129647Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед128003Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед119534Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев822„ Юмрукът “ на патриарх Неофит - Втора част  Румен Петков  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР